Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Χάος! Σαμαράς σε Παπανδρέου: Εάν δεν παραιτηθείς θα είσαι υπεύθυνος για τον εμφύλιο που θα ακολουθήσει! Δεν θα συζητήσει το θέμα παραμονής του ο ΓΑΠ στο υπουργικό…



Ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο με καθυστέρηση μιας ώρας και κάτι.


Πριν από λίγη ώρα ο Παπανδρέου δεσμεύτηκε στον Σαμαρά πως τα σενάρια παραμονής του γίνονται ερήμην του. Αυτό μετά από το αυστηρότατο μήνυμα που του έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραλληλίζοντας την πορεία του με αυτή του …Ιωαννίδη!

“Έκλεισε” και το θέμα του προέδρου (όπως όλα δείχνουν), ενώ ο Παπανδρέου διεμήνυσε ότι δεν θα συζητήσει πρόταση παραμονής του στο υπουργικό.
Μετά από αυτό, θεωρείται δεδομένο πως θα ανοίξει και το θέμα διαδοχής του στο ΠΑΣΟΚ. Μην απορείτε εάν γίνει από τους ίδιους που έκαναν την κίνηση για την παραμονή του…



H έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου που είχε οριστεί για τις 12 το μεσημέρι, καθυστέρησε επί 1 και πλέον ώρα, εκεί  ο Παπανδρέου θα ζητήσει την παραίτηση των Υπουργών, για να μεταβεί έπειτα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ακολουθηθούν οι διαδικασίες.
Το όνομα του νέου πρωθυπουργού δεν έχει ανακοινωθεί και ίσως οριστεί (;). Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει «κλειδώσει» το όνομα του Λ. Παπαδήμου, ενώ σημείο τριβής με την ΝΔ είναι η πρόθεση Παπαδήμου για μεγαλύτερη θητεία της μεταβατικής κυβέρνησης.
Επίσης, υπάρχει μια φήμη ότι ο Λ. Παπαδήμος επιθυμεί την απομάκρυνση Βενιζέλου από το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: