Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Στήριξη του Λ. Παπαδήμου ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

Στήριξη του Λ. Παπαδήμου ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

Του Δημήτρη Τσιούφου

Τη στήριξη του Λ. Παπαδήμου ζήτησε μετ' επιτάσεως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για την παράταση της θητείας της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι «κανείς εχέφρων άνθρωπος και πατριώτης Έλληνας δεν είναι δυνατόν να ζητήσει να διακοπεί το έργο αυτής της κυβέρνησης που είναι η σωτηρία της πατρίδος, για να γίνουν μια ώρα γρηγορότερα οι εκλογές». Την ίδια ώρα η Λ. Συγγρού, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει ανάμεσα στις εσωκομματικές αντιθέσεις, υποστήριζε ότι «τα κρούσματα ασυνεννοησίας μεταξύ υπουργών δείχνουν ότι ο βίος αυτής της κυβέρνησης δεν μπορεί να παραταθεί» και άνοιγε «μέτωπα» ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση για την καταβολή του τέλους ακινήτων, αλλά και να σταματήσουν οι διαφημιστικοί διαγωνισμοί με υψηλό κόστος που έχουν προκηρύξει υπουργεία και οργανισμοί του Δημοσίου.

Αποφάσεις 
Ο Κων. Μητσοτάκης με παρέμβασή του από την Κρήτη όπου βρίσκεται ζήτησε να υπάρξουν «μεγάλες και γρήγορες αποφάσεις, που να ανταποκρίνονται στις εξελίξεις» και έπλεξε το εγκώμιο του Λ. Παπαδήμου χαρακτηρίζοντάς τον «μια προσωπικότητα η οποία έχει γνώση του αντικειμένου και ευρωπαϊκό και διεθνές κύρος», ενώ υποστήριξε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι «η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου και ιδιαίτερα από τα δύο μεγάλα κόμματα». H Ευρώπη, τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. «αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, η φάση που περνά σήμερα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και πολύ δύσκολη. Νομίζω ότι οι εξελίξεις είναι τέτοιες που απαιτούν να ληφθούν μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις σε σύντομο χρόνο», ενώ εξέφραζε την εκτίμηση ότι «η Ευρώπη δεν είναι ώριμη και έτοιμη για να πάρει τις αποφάσεις αυτές».
Ταυτόχρονα ζήτησε την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, όσο γίνεται γρηγορότερα, αφού όπως είπε «αυτό αποτελεί το κοινό χρέος όλων των Ελλήνων που ενδιαφέρονται για την πορεία του τόπου». Ερωτηθείς ο κ. Μητσοτάκης για το αν θα πρέπει να γίνουν εκλογές το Φεβρουάριο, σημείωσε πως αυτές «θα πρέπει να γίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα», τονίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν είναι δυνατόν κανείς εχέφρων άνθρωπος και πατριώτης Έλληνας να πει ότι πρέπει να διακοπεί σώνει και καλά το έργο αυτής της κυβερνήσεως που είναι η σωτηρία της πατρίδος -με την κυριολεξία της λέξεως- για να γίνουν μια ώρα γρηγορότερα οι εκλογές».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ανάπτυξης υποστήριξε πως «είναι πολύ δύσκολο και θα αργήσουν να έλθουν οι ξένες επενδύσεις» επισημαίνοντας όμως ότι «πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες task force, όπως έγιναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να δοθεί προτεραιότητα στις εκκρεμείς εσωτερικές επενδύσεις». Ερωτηθείς, τέλος, για τη στάση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά γι' αυτήν λέγοντας ότι «η θέση της δικαιώθηκε 100%» και σημειώνοντας ότι «ο ρόλος της θα είναι θετικός και σημαντικός».
Σε αντίθεση με τον Κων. Μητσοτάκη ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Μάξ. Χαρακόπουλος, υποστήριξε ότι «τα εσωκομματικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, η εκκρεμότητα στο ζήτημα της ηγεσίας, επιβαρύνουν τη λειτουργία της μεταβατικής κυβέρνησης». Επισημαίνοντας τα προβλήματα ασυνεννοησίας που υπήρξαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ υπουργών, σημείωσε ότι «τα κρούσματα αυτά δείχνουν ότι ο βίος αυτής της κυβέρνησης δεν μπορεί να παραταθεί» και πως «η κυβέρνηση αυτή έχει ορισμένη αποστολή, συγκεκριμένη εντολή και βεβαίως ορισμένο χρονοδιάγραμμα εκλογών».
Διαγωνισμός
Παράλληλα ο Γ. Μιχελάκης με δήλωσή του κατήγγειλε τη διενέργεια διαφημιστικών διαγωνισμών που έχουν προκηρύξει υπουργεία και οργανισμοί.
Ιmerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: