Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Ιωαννίδης εξ΄ αιτίας του Carrefour


Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη διοικούσα  δημοτική παράταξη "Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης" ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ιωαννίδης.
 Ο Γιώργος Ιωαννίδης,  συνδικαλιστής σε σωματείο προσκείμενο στο ΚΚΕ, , διαφώνησε  με τη διοίκηση Κορτζίδη,  στην πρόταση για μείωση του ενοικίου του Carrefour.


Ο Γ. Ιωαννίδης πρότεινε να επιστραφεί η εισήγηση στην οικονομική επιτροπή ως απαράδεκτη και να μη γίνει καμία μείωση. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην πρωτολογία του αν δε γίνει αυτό: «είναι κόκκινη γραμμή». Στη δευτερολογία του ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται.
Η εισήγηση της οικονομική επιτροπής προέβλεπε: 
1. Μείωση του μηνιαίου μισθώματος κατά 25%
2. Τη μη αναπροσαρμογή του μισθώματος για ένα έτος δηλ. από 23/12/2011 έως 22/12/2012
3. Δέσμευση (της εταιρείας ) πως για το ερχόμενο διάστημα και έως την 31.12.2014 , εφόσον η εταιρεία προχωρήσει, έως την 31/12/14 σε καταγγελία της μίσθωσης , θα καταβάλλει στον Δήμο επιπρόσθετα το ποσό που προκύπτει από την προαναφερόμενη μείωση ( 25% και μη αναπροσαρμογή)
4. Παροχή χορηγίας για αθλητικά σωματεία του δήμου ύψους 30.000€ για καθένα από τα έτη 2011,2012, και 2013, εφόσον δεν υπάρξει καταγγελία της μίσθωσης.
5. Διάθεση 300 κουπονιών αξίας δέκα Ευρώ έκαστο ανά μήνα , αρχομένης από τον Νοέμβριο του 2011 και έως τον Δεκέμβριο του 2014 , εφόσον δεν υπάρξει καταγγελία της μίσθωσης.
Τελικώς και μετά από πολύωρη συζήτηση η εισήγηση της οικονομικής επιτροπής καταψηφίστηκε. Θετικά ψήφισαν μονάχα οι Άγγελος Παπασπύρου και Γιάννης Τσαρπαλής. Η πρότασης αναβολής που έγινε για το θέμα, καταψηφίστηκε.
Την αντίθεσή τους στη μείωση του ενοικίου εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θ. Λιάππης, Θ. Πεσιρίδης, Χ. Μιμηγιάννης, Ν. Σπυρόπουλος, Μ. Τρίκας, Ε. Καλημεράκη, Σ. Καραλή.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης μετά την πολύωρη συζήτηση και βλέποντας το κλίμα να μην είναι συναινετικό ανέτρεψε τα δεδομένα και πρότεινε να μη γίνει καμία μείωση στο ενοίκιο του Carrefour τονίζοντας πως μια τέτοια απόφαση αποτελεί ρίσκο και πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να το λάβουν υπ’ όψιν.  
Πρόταση για μείωση του ενοικίου κατά 25%, διαχείριση των κουπονιών από τις εκκλησίες της πόλης που διενεργούν συσσίτια και σύσταση επιτροπής που θα κατανέμει μέσα από διαδικασία του Δήμου το ποσό των 30 χιλ. ευρώ σε αθλητικά, πολιτιστικά και άλλα σωματεία έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγώνας για το Μέλλον» Γιάννης Κωνσταντάτος. Η πρόταση του ψηφίστηκε από τον ίδιο και τα παρόντα μέλη της παράταξης του (Ζωγόπουλος, Φουσκίδου, Αράπογλου).
Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Γ. Ιωαννίδη:
«Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση, να σας γνωστοποιήσω, την αποχώρησής μου από την παράταξη του νυν Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Χρήστου Κορτζίδη, “Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης” και την ανεξαρτητοποίησή μου, πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όπως γνωρίζετε συμμετείχα σε μια μεγάλη προσπάθεια συναγωνιστών και φίλων, με όραμα την «αλλαγή σελίδας», που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η ενιαία πόλη μας και ιδιαίτερα η Αργυρούπολη.
Βρέθηκα κοντά στη τότε παράταξη του Ελληνικού, το καλοκαίρι του 2005, σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Δεν αρνήθηκα την αμέριστη συμπαράστασή μου, στο δικαίωμα ύπαρξης της Παράταξης και πλήρωσα το μικρό κόστος που μου αναλογούσε. Βοήθησα στον προεκλογικό αγώνα με κάθε μου δύναμη και απόλαυσα την μεγάλη νίκη.
Στρατεύθηκα δίπλα στους συναγωνιστές μου, στους ωραίους αγώνες, που δώσαμε στα κάγκελα της παραλίας, απέναντι στους μπράβους της νύκτας. Έζησα υπέροχες μέρες και νύκτες, θαυμάζοντας απλούς καθημερινούς ανθρώπους να συζητούν, να αγωνίζονται, να χαίρονται, αψηφώντας τις δυσκολίες, τους κινδύνους, την τρομοκρατία των ΜΑΤ και των μπράβων. Πήρα πολλές εμπειρίες και διδάχτηκα από αυτούς.
Με την αναγκαστική συνένωση των δύο Δήμων, χωρίς δεύτερη σκέψη συμμετείχα στην ίδρυση της παράταξης.
Έκανα αγώνα προ και μετά των εκλογών, να πείσω και να φέρω την «Διοίκηση Κορτζίδη» κοντά στην Αργυρούπολη. Να γνωρίσουν τα προβλήματα και τις μέχρι σήμερα δράσεις τις οποίες είχαμε αναλάβει.
Δεν τα κατάφερα, δυστυχώς η «Διοίκηση Κορτζίδη», έμεινε πεισματικά εκτός Αργυρούπολης. Αγνόησε επιδεικτικά τις τοποθετήσεις και τους αγώνες, που είχαν μέχρι σήμερα τα στελέχη της παράταξής του. Ενδεικτικά αναφέρω την διαφωνία μου με τις συνεργασίες στον ΣΠΑΥ και τις θέσεις για το βουνό, την ένταση που δημιουργήθηκε με την αλλαγή θέσης για τα καταστήματα στην Γερουλάνου, τις παλινωδίες με τον ποδηλατόδρομο και τώρα με την χαριστική ρύθμιση για το Carrefour. Ιδιαίτερα για το τελευταίο, δήλωσα πως αποτελεί κόκκινη γραμμή, η παραχώρηση μείωσης ενοικίου 25% στον πολυεθνικό κολοσσό. Με τα επιχειρήματα της οικονομικής δυσκολίας που περνά ο Δήμος και ότι δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις, δεν πείθεται κανένας. Ο εμπαιγμός όλων μας από τον Δήμαρχο, που ενώ επανειλημμένα φέρνει το θέμα της μείωσης ενοικίου, αγνοώντας οποιαδήποτε συλλογικά όργανα, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις. Η απαξίωση και ο χλευασμός των λεγομένων, όσων τόλμησαν να διαφωνήσουν, ξεχείλισε το ποτήρι. Αποκορύφωμα του άκρατου πολιτικαντισμού, η τελική δήλωση ότι αυτός καταψηφίζει την προτασή του, που αυτό δεν αναλύεται πολιτικά.
Το στοίχημα της διαχείρισης, πράγματι ενέχει τον κίνδυνο, να γίνεσαι χειρότερος από τους πολιτικούς αντιπάλους και προκατόχους σου. Από την αρχή αυτής της προσπάθειας, έβλεπα τις αυταπάτες που δημιουργούσε η πολιτική μας πρόταση, το πώς στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία (Καλλικράτης-ΔΝΤ κλπ), θα αποδείξεις, ότι μπορείς να κάνεις καλλίτερη διαχείριση και μάλιστα χωρίς έσοδα. Αλλά όπως λένε και οι παλαιότεροι, όταν σπέρνεις αυταπάτες, θερίζεις αδιέξοδα. Αν στα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα η «Διοίκηση Κορτζίδη», επιλέγει αυτή την συμπεριφορά και τέτοιες πρακτικές, δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα πράξει όταν έρθουν τα αμείλικτα πολιτικά αδιέξοδα, της συγκεκριμένης πολιτικής πλατφόρμας που τον καθοδηγεί.
Παραμένοντας πιστός στις δεσμεύσεις μου, προς τους δημότες και τους συναγωνιστές μου. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα παρακολουθήσω τις πολιτικές εξελίξεις στον τόπο μας, συνεχίζοντας τον κοινό αγώνα. Άλλωστε με τους συναγωνιστές και συνδημότες μας, με συνδέουν οι κοινοί αγώνες και βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά του πεζοδρομίου και στις ίδιες πλατείες διεκδικώντας τα δικαιώματά μας .
Επίσης θα ήθελα να υπογραμμίσω το αυτονόητο καθήκον μου, ότι στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, θα ψηφίζω πάντα σύμφωνα με τις αρχές και τη συνείδησή μου, το συμφέρον των δημοτών και της πόλης μας, όπως ακριβώς έκανα μέχρι σήμερα.
Κύριε Πρόεδρε, θα επιθυμούσα να γνωστοποιήσετε την επιστολή μου αυτή, στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη δήλωση αποχώρησής και την ανεξαρτητοποίησή μου


Με εκτίμηση.

Γιώργος Ιωαννίδης Δημοτικός Σύμβουλος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: