Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Οι φόροι στα νοικοκυριά το 2012 - Εντείνεται η λεηλασία από τη νέα χρονιά



Ενας επιπλέον μισθός χαμένος για την πλειοψηφία των εργαζομένων
Κλιμακώνεται από την 1η του Γενάρη η φοροεπίθεση που έχει σχεδιάσει το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ενάντια στις οικογένειες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που έχουν χάσει πλέον το λογαριασμό για τους φόρους, τα χαράτσια και τις διάφορες εισφορές που τους εξαναγκάζουν να πληρώνουν. Οι κυβερνώντες, από κοινού με την τρόικα, εκτιμούν ότι για τη σωτηρία του κεφαλαίου και για τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για κερδοφόρες επενδύσεις, πρέπει να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν τους έφτασαν οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ούτε οι τρεις - τέσσερις αυξήσεις του ειδικού φόρου στα καύσιμα και στα τσιγάρα. Δεν τους έφτασε καν η πρώτη μείωση στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο, ούτε η έκτακτη εισφορά για όλους τους φορολογούμενους, με εισόδημα πάνω από τις 8.000 ευρώ, ή το χαράτσι στα ακίνητα. Αποφάσισαν να μειώσουν εκ νέου το αφορολόγητο και να μονιμοποιήσουν τόσο την εισφορά στα εισοδήματα όσο και το χαράτσι στα ακίνητα.
Από την 1η του Γενάρη, με βάση σχετικές οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών:
  • Αυξάνεται η παρακράτηση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών για το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 από τα 12.000 ευρώ. Ετσι, στο εξής θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος όσοι έχουν μηνιάτικο από 357 ευρώ! Στο δόκανο της πλουτοκρατίας μπαίνουν περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, λαϊκά νοικοκυριά που ήταν κάτω από το αφορολόγητο. Η πρόσθετη επιβάρυνση για κάθε φορολογούμενο με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ είναι της τάξης των 700 ευρώ.
  • Μπαίνει σε εφαρμογή η μηνιάτικη παρακράτηση, η προείσπραξη, της «εισφοράς αλληλεγγύης» για τα εισοδήματα του 2012. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα προκαταβάλλουν κάθε μήνα την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» με διαδικασία ίδια με αυτήν που εφαρμόζεται για τη μηνιαία παρακράτηση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή άρνηση και την αδυναμία του λαού να πληρώσει τα χαράτσια. Η παρακράτηση θα είναι 1% για εισοδήματα από 12.000 μέχρι 20.000 ευρώ, 2% για εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ και μεγαλύτερη για τα υψηλότερα εισοδήματα.
  • Συνεχίζεται η πληρωμή των δόσεων για την πληρωμή της «εισφοράς αλληλεγγύης» που αφορά στα εισοδήματα του 2011.
  • Συνεχίζεται η πληρωμή των δόσεων για την πληρωμή του τέλους ακινήτων, το χαράτσι που έρχεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για το 2011.
  • Θα πληρώσουμε σε έξι δόσεις το χαράτσι ακινήτων για το 2012.
Το αντιλαϊκό σφαγείο θα έχει και συνέχεια, με την τελική εκκαθάριση του φόρου, με βάση το νέο αφορολόγητο και τη φορολογική κλίμακα. Το νέο αφορολόγητο εφαρμόζεται πάνω σε μισθούς και συντάξεις που θα καταβάλλονται από τον ερχόμενο μήνα, όμως έχει και αναδρομική ισχύ από την 1η Γενάρη του 2011, δηλαδή για ολόκληρο το φετινό 12μηνο.
 
 
ΠΗΓΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: