Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ: Απειλούν τώρα και με κόψιμο της σύνταξης



Σε ωμό και απροκάλυπτο εκβιασμό σε βάρος δεκάδων χιλιάδων εν ενεργεία υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα προχωρεί η τρικομματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, προκειμένου να προωθήσουν διά πυρός και σιδήρου το μέτρο της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, που το ονόμασαν «εφεδρεία» στα πλαίσια εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Χτες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, κοινοποίησε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, όσοι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, υπηρετούντες σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού και ΝΠΔΔ), σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4024 «περί εργασιακής εφεδρείας»,δεν έχουν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (προθάλαμος της απόλυσης) και συνεχίζουν να εργάζονται, όταν συνταξιοδοτηθούν, θα τους παρακρατηθεί από τη σύνταξη το ύψος των αμοιβών που εισέπραξαν την περίοδο που θα έπρεπε να έχουν τεθοεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Ετσι, το υπουργείο Οικονομικών προβαίνει σε ανοιχτό εκβιασμό απειλώντας ότι όποιοι δεν μπούνε στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς όπως ορίζει ο αντεργατικός νόμος, τότε θα υποστούν οικονομικές κυρώσεις καθώς θα τους παρακρατείται μέρος της ούτως ή άλλως πενιχρής σύνταξης, όταν συνταξιοδοτηθούν.
Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν.4024, όσοι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα έως τις 31/12/2013 συμπληρώσουν 35 χρόνια πραγματικής και συντάξιμης υπηρεσίας και το 55ο έτος της ηλικίας τους, «απολύονται αυτοδικαίως από την υπηρεσία τους»! Στο διάστημα που μεσολαβεί ως τις 31/12/2013, τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και λαμβάνουν το 60% του βασικού τους μισθού, χωρίς την καταβολή οποιωνδήποτε άλλων πρόσθετων αποδοχών, αμοιβών και επιδομάτων.
ΠΗΓΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: