Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Καψής: Το άρθρο 99, πρόγευση όσων ακολουθήσουν


Για την κρίση στον Τύπο, την κρατική διαφήμιση, την ΕΡΤ και τις αιτήσεις υπαγωγής ΜΜΕ στο άρθρο 99 μίλησε στην «παρθενική» του τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής  ο υπουργός τύπου Παντελής Καψής τονίζοντας ότι «περιμένω πρόταση για το πώς θα βοηθήσω, ρεαλιστικές και σύννομες».


Αναλυτικά, ο υπουργός είπε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες «για την κρίση στον τύπο» επισήμανε όμως ότι όσα συμβαίνουν σήμερα αποτελούν «πρόγευση» για όσα θα έλθουν αν δεν πετύχει η νέα δανειακή σύμβαση. Πρόσθεσε πως «χρειάζονται υγιείς εφημερίδες» εξήγησε όμως ότι « Οι κυβερνήσεις δεν έχουν δημιουργήσει τέτοιες ίσες ευκαιρίες. Μέσα από την κρατική διαφήμιση, το μαύρο χρήμα, τις συνθήκες αυθαιρεσίας, φτιάχτηκε μια φούσκα. Πολλοί το είχαμε επισημάνει δεν ακούσθηκε από επιχειρηματίες που είδαμε πως χειρίσθηκαν την κατάσταση.Δεν κατανοήθηκε από συνδικαλιστές που δεν αντιστάθηκαν στην κατάσταση.

 

Για την ΕΡΤ ο κ. Καψής είπε ότι η τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών «εξασφάλιζε ότι θα ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των δημοσιογράφων. Δυστυχώς δεν πέρασε» πρόσθεσε ότι «οι παράνομες στάσεις εργασίας, οι συμπεριφορές συνδικαλιστών  απαξιώνουν την δημόσια τηλεόραση» και εξήγησε ότι «γίνεται προσπάθεια για νοικοκύρεμα. οι συμβασιούχοι θα είναι 350 από 1.500». Τέλος ο υπουργός είπε ότι ο τραπεζικός δανεισμός των ΜΜΕ «δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης» σημείωσε πως «η υπαγωγή εταιρειών στο άρθρο 99 είναι υπόθεση του υπουργείου Εργασίας να δει ότι δεν θα παραβιαστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων»


ΠΗΓΗ Πρώτο ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: