Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι μεγάλες ανατροπές στα "Επίκαιρα'

Οι μεγάλες ανατροπές στα
Στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται μια αποκαλυπτική δημοσκόπηση της VPRC για τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, την πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου και την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με την Αριστερά να καταγράφει αθροιστικό ποσοστό 43%.


Ένα μήνα και κάτι μετά τη συγκρότηση της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, τα πρώτα βασικά συμπεράσματα είναι τα εξής: Ότι έχει ήδη απωλέσει τα όποια ερείσματά της στην κοινή γνώμη, ότι δεν είναι βέβαιο αν τελικά θα φέρει εις πέρας την αποστολή την οποία ανέλαβε –την προώθηση της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI–, και ότι τέτοιου είδους ετερόκλητα σχήματα, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν μπορούν να διασφαλίσουν ούτε την καθημερινή λειτουργία και διοίκηση του κράτους. Πόσω μάλλον τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας. Με πενήντα υπουργούς, εξάλλου, τους οποίους είναι αμφίβολο αν γνωρίζει και θυμάται όλους ο πρωθυπουργός, το αντίθετο θα ήταν περίεργο.


Το μείζον είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, αν προχωρήσουν το «Μνημόνιο 2» και η νέα δανειακή σύμβαση, θα δεσμεύσει τη χώρα και τις ζωές των πολιτών της για τις επόμενες δύο τουλάχιστον δεκαετίες. Σε τι;…

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης αναλύονται στα άρθρα των Χριστόφορου Βερναρδάκη και Λάμπρου Καλαρρύτη.


Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:

-          Το αποκλειστικό άρθρο του Σωτήρη Σιδέρη με τίτλο: «Ποιος φοβάται τη Δημοκρατία στην Ελλάδα», όπου παρουσιάζονται εκθέσεις και δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο πραξικοπήματος στη χώρα μας.

-          Την έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία στο άρθρο του Μάκη Ντόβολου, που διαφαίνεται καθαρά το ενδεχόμενο επιτάχυνσης της ύφεσης.

-          Την έρευνα της Χριστίνας Κοραή για τους υπερασπιστές και τους επικριτές της παράτασης της κυβέρνησης Παπαδήμου.

-          Την ανάλυση του Παντελή Ζήλου για το ρόλο και τα μυστικά βαθμολόγησης των οίκων αξιολόγησης.

-          Τα κριτήρια απόλυσης των δημόσιων υπαλλήλων στο άρθρο του Βαγγέλη Τριάντη.

-          Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Θανάση Βαλτινού στη Νάνσια Κωστάρα και τον Κυριάκο Κουζούμη, όπου μιλά για την κρίση και τη νέα του δουλειά

Δεν υπάρχουν σχόλια: