Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Φαρμάκι έσταξε ο Λοβέρδος για Λούκα και Μαριλίζα



Αιχμές με εσωκομματικό περιεχόμενο προς τους συνάδελφους του αλλά και παράπονα προς τους φαρμακοποιούς που αντιδρούν στο διευρυνόμενο ωράριο έκανε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.


Καταρχάς έσφαξε με τον γάντι την προκάτοχό του στο υπουργείο Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αλλά και τη Λούκα Κατσέλη, όταν είπε: «Υπήρξαν υπουργοί και στο Εργασίας άλλα και στο Υγείας, που μπορεί να κάθισαν μήνες ή λίγο περισσότερο, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους επιδόθηκαν, όντας πάρα πολύ καλοί άνθρωποι, στην αύξηση κάθε μορφής δαπάνης. Οι αντοχές της Ελλάδας εξαντλούνται το 2012 και τώρα κάνουμε αγώνα για να κρατήσουμε ανοιχτές τις δομές τόσο στην υγεία όσο και στην ασφάλιση».

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου έμεινε στην καρέκλα του υπουργού Υγείας από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010 και έκανε σχεδόν έξι μήνες για να διορίσει διοικητές στα νοσοκομεία. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του εξέφρασε ανοιχτά τα παράπονα τους στους φαρμακοποιούς: «Παραπονιέμαι που ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Αττικής άσκησε αίτηση ακυρώσεων για το ωράριο. Εχουμε πάει καλά στο θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος των φαρμακοποιών και δεν υπάρχει εκκρεμότητα με την Κομισιόν». Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι η ρύθμιση αυτή θα εξαφανίσει τα φαρμακεία της γειτονιάς, που δεν απασχολούν αρκετούς υπαλλήλους ώστε να λειτουργούν σε διευρυμένο ωράριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: