Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος: "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει σε ένα πολιτικό συνέδριο πριν τις εκλογές"


Για την επικαιρότητα,  στην εκπομπή με το Μπάμπη Παπαπαναγιώτου στο ράδιο9
ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:   
 

«Ο κος Παπανδρέου ήταν ξεκάθαρος, είπε δεν κατεβαίνω για πρωθυπουργός ούτε για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όμως το θέμα είναι άλλο: το ΠΑΣΟΚ έχει ένα καταστατικό και διαδικασίες, αυτές πρέπει να τις σεβαστούμε όλοι, αν δεν τις σεβαστούμε τα πράγματα αλλάζουν. Σε τελευταία ανάλυση το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από φιλόδοξους υποψήφιους αρχηγούς ούτε ξαφνικά από εμφανιζόμενους ως σωτήρες. Το θέμα για μένα δεν είναι τα πρόσωπα είναι οι πολιτικές που πρεσβεύουν διότι αυτές οι πολιτικές που υλοποιήσαμε δυο χρόνια, αυτές είναι που δημιουργούν την κρίση. Και όσοι υπηρέτησαν νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν μπορεί σήμερα ξαφνικά να εμφανίζονται ως θιασώτες της κεντροαριστεράς ή του σοσιαλισμού. 

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει σε ένα πολιτικό συνέδριο πριν τις εκλογές, πρέπει να κάνει διάλογο, να συγκρουστούμε, αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο και μετά να υπάρξει μια σύνθεση χωρίς όρους παραλυσίας. Να πούμε όλη την αλήθεια στον κόσμο. Όντως το ΠΑΣΟΚ διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση που είχε ποτέ στην πολιτική του ιστορία διότι έχει και κρίση ιδεολογίας και κρίση στρατηγικής και κρίση οργανωτική. Αυτά όμως για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε πρέπει να συζητήσουμε. Το καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο. Αν προκύψουν εκλογές αύριο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μπορεί, χωρίς να είμαι υπέρ της διαρχίας, σε μια συντεταγμένη πορεία να εκλέξει τον υποψήφιο πρωθυπουργό με τον οποίο θα πάμε στις εκλογές». 

Για τις προσωπικές ευθύνες του Γ. Παπανδρέου και αν του επιτρέπουν να διεκδικήσει την επανεκλογή του:
«Για την κυβέρνηση είναι συλλογική η ευθύνη, φυσικά τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός της χώρας. Εγώ ήμουν τελειώς αντίθετος με την πολιτική που εφάρμοσε αυτά τα δυο χρόνια, είμαι τελείως αντίθετος με τα μέτρα που πήρε δυο χρόνια, είμαι αντίθετος και με τις επιλογές που έκανε δυο χρόνια. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να του απαγορεύσει κάποιος αν θέλει να κατέβει. Η τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο όμως ήταν ξεκάθαρη είπε ότι δεν θα κατέβει».

Για το ενδεχόμενο διάσπασης:
«Το ΠΑΣΟΚ στην πορεία του στεκόταν στην ενότητά του που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της πορείας του, η ενότητα χωρίς την ενεργό συμμετοχή των μελών δεν μπορεί να υπάρξει. Προϋπόθεση όμως της ενότητας είναι να συμμετέχουν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες. Τότε δεν θα υπάρχει θέμα διάσπασης. Αν όμως καταντήσουμε να είμαστε ένας συνδικαλιστικός φορέας όπου προσπάθούν οι μεν να επιβληθούν στους δε τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας και τότε μπορεί να υπάρξει διάσπαση».
Ακούστε τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: