Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ο πατριώτης Παπαδήμος και ο Άγιος Εφραίμ

Ο πατριώτης Παπαδήμος και ο Άγιος Εφραίμ

του Στέφανου Μυτιληναίου*
Λέτε να είμαστε τόσο λάθος;
Όλοι εμείς που φωνάζουμε για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.
Να είμαστε τόσο λάθος στις κρίσεις μας και να… αδικούμε ανθρώπους;

Δείτε δύο «ειδήσεις» που κυκλοφορούν σήμερα στο διαδίκτυο:
α) «Ακραίες θέσεις» εκφράζονται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στις απαντητικές επιστολές που έλαβε από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
β) Καρατζαφέρης: «Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται».
Ο Γκρουέφσκι καταγγέλλει τον Παπαδήμο για υπερπατριώτη και ο Καρατζαφέρης βλέπει σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση προφυλάκισης του Εφραίμ.
Με τη «γραμμή» Καρατζαφέρη έχουν συνταχθεί όλα τα ακραία δεξιά στοιχεία, παραεκκλησιαστικά σταγονίδια, αμόρφωτοι θρησκόληπτοι «επηρεασμένοι από το πνεύμα των Χριστουγέννων» και χριστιανομαχητικά blog της λαϊκής δεξιάς, ακόμα και εκείνα που βρίζουν ως μνημονιακό τον Καρατζαφέρη, και προσπαθούν να μας πείσουν (παρέα πάντα και με τον ΣΚΑΪ, που επίσης τον βρίζουν) για την αγιότητα του Εφραίμ.
Η γραμμή Γκρουέφσκι τώρα, που θέλει να εμφανίσει ως «πατριώτη» τον Παπαδήμο, πόσο τυχαία μπορεί να είναι; Οι ΗΠΑ δεν ξέρουν τίποτα;
Πάνε να μας βγάλουν τρελούς πατριώτες…
Ή μάλλον δεν είμαστε εμείς οι τρελοί, που υπηρετούμε την Ελλάδα και τη Δημοκρατία!
Η Δεξιά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο παρανοϊκή και επικίνδυνη είναι για τον τόπο.
Η δεξιά σε όλες τις αποχρώσεις της: Ελληνοχριστιανική, λαϊκή, νεοφιλελεύθερη, μεταμοντέρνα. Η ίδια αμόρφωτη, απαίδευτη, φανατική, ξεπουλημένη, δωσίλογη, ξενόδουλη και άλογη δεξιά.
Η θρασύτατη δεξιά και τολμά και μιλά εις το όνομα της Ελλάδας δίχως να έχει ιδέα τι είναι και τι σημαίνει Ελλάδα!
Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια δεξιά, που διαχρονικά εμπνέεται από το «ξανθό γένος» μέχρι τον Λιακόπουλο;
Εάν δεν τσακίσουμε αυτόν τον παραλογισμό, ελευθερία, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία δεν βλέπουμε…
Και ναι! Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!
Αλλά στους Έλληνες στο ήθος και στο έθος, στους εραστές του Ορθού Λόγου, της Φιλοσοφίας και του Πολιτισμού. Στους Έλληνες του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού! Στους Έλληνες της Άμεσης Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού!
Αυτοί είναι οι Έλληνες…
Τα άλλα, με τα νεφελίμ, τους καλογέρους, τις προφητείες και την παρατεταμένη μαστούρα μέσω λιβανίσματος, ούτε ελληνικά είναι, ούτε σε Έλληνες ταιριάζουν… Άντε να τραβάμε και καμιάκόκκινη γραμμή γιατί η ηλιθιότητα δεν αντέχεται, ούτε όλοι αυτοί, οι ψυχοπαθείς, θα βγάλουν τρελούς όσους ακόμα σκέφτονται λογικά σε αυτόν τον τόπο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: