Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

«ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ»την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ από τη Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – ΑργυρούποληςΤην Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης θα προβάλει το ντοκιμαντέρ «ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ» σε σκηνοθεσία Χρύσας Τζελέπη & Άκη Κερσανίδη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με την καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Αλεξάνδρα Κορωναίου.


Τι ήταν η εξέγερση του Δεκέμβρη, ποια τα κοινωνικά υποκείμενα που συμμετείχαν, ποια ήταν τα αίτια που την προκάλεσαν και ποια η παρακαταθήκη της για το μέλλον των κοινωνικοπολιτικών διεκδικήσεων.
Όλα αυτά τα ερωτήματα προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στο ντοκιμαντέρ «Οργισμένος Δεκέμβρης» το οποίο γυρίστηκε από μια ομάδα ανθρώπων που συναντήθηκαν τις πρώτες μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στη Θεσσαλονίκη.
Η ομάδα αυτή συγκροτήθηκε αρχικά με σκοπό να τεκμηριώσει τα όσα συνέβαιναν εκείνες τις ημέρες, στη συνέχεια όμως η αρχική ιδέα ενσωματώθηκε στο σκοπό υλοποίησης ενός ντοκιμαντέρ που θα φωτίζει τις σημαντικότερες πλευρές των γεγονότων εκείνων των ημερών.Δεν υπάρχουν σχόλια: