Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι απεργοί χαλυβουργοί



Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας βρίσκονται σε απεργία εδώ και 48 μέρες, πιο δυνατοί από ποτέ καθώς κλιμακώνουν τον αγώνα τους στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στην εργοδοσία, ενάντια στις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία και τις μειώσεις των μισθών τους κατά 40%.

Στο πλαίσιο αυτής της κλιμάκωσης, διοργάνωσαν σήμερα το πρωί νέο συλλαληλητήριο αλληλεγγύης στην Ομόνοια, με το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς να στηρίζει αυτήν την προσπάθεια και να απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή. Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης της χώρας. Εάν αυτοί νικήσουν, θα δώσουν κουράγιο και δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους/ες να αγωνιστούν πιο ενωτικά, μαζικά, μαχητικά για να ανατρέψουν τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές αντεργατικές πολιτικές. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Κανένας εργαζόμενος και καμιά εργαζόμενη μόνοι τους στην κρίση!”.
Ο δεύτερος σταθμός της κλιμάκωσης του αγώνα των απεργών χαλυβουργών θα είναι αύριο, καθώς θα συμμετάσχουν στη συνέλευση της Επιτροπής Γυναικών ώστε να οργανώσουν μαζική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας για να απαιτήσουν οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους από τον ΟΑΕΔ και κάλυψη των ενσήμων για τις ημέρες της απεργίας. Επίσης, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια της νέας τριμερούς συνάντησης που τους ανακοινώθηκε, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει η συναυλία αλληλεγγύης που είχε ακυρωθεί κατά τη διάρκεια της πανθριασιακής απεργίας της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων δείχνουν και οι “KollektivA” καθώς η αυριανή τους συναλία (10.30 μ.μ.) στο “Όνομα του Ρόδου” (Δαβάκη και Πλάτωνος 1, Καλλιθέα) είναι αφιερωμένη στους απεργούς, ενώ προσφέρουν και 400 ευρώ για τον αγώνα τους. Αυτή η αλληλεγγύη είναι η ατσάλινη ασπίδα να συνεχίσουν, αποτελεί ”τεράστιο όπλο, μία ασπίδα που μας δίνει κουράγιο, δύναμη και αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε μέχρι να φτάσουμε στην τελική νίκη”, αναφέρει στην Αυγή ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, Γιώργος Σιφωνιός.
Μ. ΓΑΣΠ avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: