Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Μόνο ανόητοι και ανιστόρητοι, θα μπορούσαν να σκεφτούν «εξώσεις» των δύο ιστορικότερων και πολυπληθέστερων εθνικοτοπικών Συλλόγων του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: "ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" - "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ" - "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Με αφορμή δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ», όπου αναφερόταν ότι ετοιμάζεται έξωση των «παραχωρισιούχων» από τον χώρο του π. Αεροδρομίου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν οι Σύλλογοι Ποντίων και Κρητών Ελληνικού, τονίζουμε τα εξής :



Μόνο ανόητοι και ανιστόρητοι, θα μπορούσαν να σκεφτούν «εξώσεις» από τα οικήματά τους των δύο ιστορικότερων και πολυπληθέστερων εθνικοτοπικών Συλλόγων του Δήμου μας. Από χώρους που αποτελούν κιβωτούς διάσωσης της ιστορικής κληρονομιάς μας, σε μια εποχή πολιτισμικής καταστροφής που απειλεί με αφανισμό κάθε επαφή, με τις ρίζες, τις παραδόσεις, την ψυχή της Ελλάδας.

Θα αγωνιστούμε δυναμικά και αποφασιστικά για να αποτραπεί οποιαδήποτε εγχείρημα που θα καταστήσει αστέγους τους δύο αυτούς Συλλόγους που έχουν γράψει την ιστορία του Ελληνικού με την ανεκτίμητη και πολύπλευρη προσφορά τους.

Την ώρα που ετοιμάζονται να σηκώσουν οικήματα εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, είναι αδιανόητο να σκέφτονται να γκρεμίσουν τους χώρους που φιλοξενούν τους Συλλόγους μας, στερώντας τους από την βασική και κυρίαρχη υποδομή της δραστηριότητας τους.

Ειδικότερα για τους Ποντίους
, που ξεριζωμένοι από την καταστροφή και την γενοκτονία, επέστρεψαν στην μητέρα –πατρίδα, χτίζοντας ουσιαστικά το Ελληνικό.

Τέτοια σχέδια δεν θα περάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: