Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Εν αναμονή για τη μεταφορά Εφραίμ




Εν αναμονή για τη μεταφορά
Ο γιατρός που εξέτασε σήμερα το πρωί τον ηγούμενο Εφραίμ είπε ότι μπορεί να μετακινηθεί, δήλωσε σήμερα το πρωί ο μοναχός Νεκτάριος Μουλατσιώτης, μετά την επίσκεψή του στον ηγούμενο καθώς και ότι περιμένουν σκάφος του λιμενικού προκειμένου να μεταφερθεί ο ηγούμενος.

Ο κ. Μουλατσιώτης ανέφερε επίσης ότι σε συνομιλία που είχε με τον μοναχό Εφραίμ, του είπε ότι "αδίκως φυλακίζεται". Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 200 μοναχοί μέσα στο μοναστήρι ψάλλουν ενώ χτυπούν συνέχεια οι καμπάνες.
Μι ημέρα νωρίτερα, οι συνήγοροι του ηγούμενου Εφραίμ, παρέπεμπαν στην ιατρική γνωμάτευση, ώστε ο μοναχός να μεταχθεί στις φυλακές, όπως ορίζει ο νόμος και σύμφωνα με το ένταλμα που έχει εκδοθεί σε βάρος του.
Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, που συνεδρίασε χθες, καταδίκασε -σύμφωνα με πληροφορίες- την απόφαση για σύλληψη του ηγούμενου παραμονές Χριστουγέννων και με δεδομένη την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του, ενώ αποφάσισε να στείλει επιστολή συμπαράστασης στην αδελφότητα της Μονής Βατοπαιδίου και τον ίδιο τον Εφραίμ. Παράλληλα, η Ιερά Επιστασία αποφάσισε την αποστολή επιστολής στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου ζητώντας να επανεξετάσει την απόφαση για προφυλάκιση, αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας να τηρούνται οι διαδικασίες όσον αφορά την είσοδο δικαστικών λειτουργών στο Άγιον Όρος.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, κράτησε αποστάσεις από την απόφαση για την προφυλάκιση του Εφραίμ, κάνοντας λόγο για μέτρο που πρέπει να λαμβάνεται με φειδώ και προσοχή. Απέρριψε ωστόσο ταυτόχρονα τις όποιες προσπάθειες παρέμβασης τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.
Πηγή megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: