Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Πώς τα blogs «αυτοκτόνησαν» τον Χωμενίδη

Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης
Επικαλούμενος δήθεν δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο άγνωστος συντάκτης ανακοίνωσε ότι ο συγγραφέας πήδηξε στο κενό στις 07:45 το πρωί. Στοχοποίηση από συγκεκριμένους κύκλους καταγγέλλει ο ίδιος
Μια κατασκευασμένη «είδηση», σύμφωνα με την οποία ο συγγραφέας και μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς Χρήστος Χωμενίδης αυτοκτόνησε πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του, έκανε χθες το πρωί την εμφάνισή της σε αρκετές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αναστατώνοντας τον ίδιο, την οικογένειά του και τους φίλους του
Ο άγνωστος συντάκτης του κειμένου επικαλούνταν υποτιθέμενο δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και αστυνομικές πηγές για να σημειώσει ότι ο συγγραφέας πήδηξε στο κενό στις 7.45 χθες το πρωί αφήνοντας πίσω του τρία ιδιόχειρα σημειώματα.
Οπως αναφερόταν στην «είδηση», την οποία με δηλώσεις στο «Εθνος» ο συγγραφέας χαρακτήρισε «άθλια», τον τελευταίο καιρό ο Χρήστος Χωμενίδης ήταν στενοχωρημένος γιατί δεχόταν απειλές μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε.
Για να γίνει ακόμα πιο αληθοφανές το κείμενο, ο συντάκτης του χρησιμοποίησε και κατασκευασμένη δήλωση συνεργάτη του συγγραφέα ο οποίος «δήλωνε» ότι ο Χρήστος φαινόταν στενοχωρημένος «όμως δεν περίμενα ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο». Ο άγνωστος δεν δίστασε, μάλιστα, να αναγγείλει και την κηδεία του, αύριο στις 4 το απόγευμα από το Α' Νεκροταφείο.
Σε ανακοίνωσή του το Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε ότι ουδέποτε μετέδωσε τη συγκεκριμένη είδηση και επικοινώνησε με τον συγγραφέα, ο οποίος με δήλωσή του εξέφρασε οργή για το περιστατικό.
Ενα από τα ειδησεογραφικά sites που αναπαρήγαγαν την είδηση ανέφερε σε ανάρτησή του ότι οι χρήστες μπορούν να «ανεβάσουν» οποιαδήποτε είδηση χωρίς δημοσιογραφικό φιλτράρισμα και χρέωσε το κείμενο σε κάποιον άγνωστο «ασυνείδητο» που προσπάθησε να διαβάλει τον Χρήστο Χωμενίδη.
«Οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τον Χ. Χωμενίδη, την οικογένειά του και τη Δημοκρατική Αριστερά για την αναστάτωση που προκλήθηκε» γράφουν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας.
Δήλωση στο «ΕΘΝΟΣ»
Με κυνηγούν για τον... Γρηγορόπουλο
Μιλώντας στο «Εθνος» ο συγγραφέας τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έχει στοχοποιηθεί από διάφορους «θαμώνες», όπως τους χαρακτηρίζει, σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. «Κυκλοφορεί ακόμα και βιογραφικό μου με ψευδή στοιχεία και θεωρώ πως η χρονική αλληλουχία της είδησης της αυτοκτονίας μου με τις επιθέσεις που δεχόμουν δεν είναι τυχαία».
Ο κ. Χωμενίδης εξηγεί ότι η προσπάθεια συκοφάντησής του ξεκίνησε μετά από μια ανάρτησή του στο Facebook στην οποία έγραφε ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέθανε, ουσιαστικά, δύο φορές. «Ο ένας θάνατος επήλθε από χέρια τρελαμένου μπάτσου και ο άλλος από ανθρώπους άσχετους με τον νεκρό οι οποίοι, αλλοιώνοντας ακόμα και το όνομά του αποκαλώντας τον Αλέξη και όχι Αλέξανδρο όπως τον φώναζε η μητέρα του, τον χρησιμοποίησαν ως μέσο για τη δική τους επανάσταση ή εκτόνωση. Σε καμία θρησκεία ή ιδεολογία δεν τιμάται ένας νεκρός με κάψιμο καταστημάτων», σημειώνει.
Καταλήγοντας, ο κ. Χωμενίδης τονίζει ότι έχει ζητήσει ήδη τη συνδρομή των αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ επισημαίνει ότι και οι δημοσιογράφοι έχουν καθήκον «να εξαφανίσουν φαινόμενα παραπληροφόρησης που προσβάλλουν τον κλάδο τους».
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ ΕΘΝΟΣ 20/12

Δεν υπάρχουν σχόλια: