Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρωνΣυνελήφθησαν χθες στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είναι αστυνομικός που υπηρετεί στην αλβανική Υπηρεσία Φύλαξης Συνόρων, καθώς και τρεις Ελληνες, ηλικίας 47, 37 και 29 ετών, διευθυντής και υπάλληλοι αντίστοιχα στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών Μαυροματίου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της λαθρεμπορίας, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παράνομης οπλοφορίας, κλοπής, παράνομης εισόδου στη χώρα, καθώς και για μη έκδοση απόδειξης πώλησης.
Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας ο 35χρονος Αλβανός εισήλθε ένστολος παράνομα στη χώρα με I.X.E. αυτοκίνητο και μετέβη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών.
Εκεί, σύμφωνα με την αστυνομία, παρέλαβε από τις δύο γυναίκες υπαλλήλους του καταστήματος 2.500 πακέτα με τσιγάρα, χωρίς να εκδοθεί σχετική απόδειξη πώλησης αυτών, έχοντας προσυνεννοηθεί για αυτό με τον 47χρονο διευθυντή του καταστήματος, ο οποίος και θα παραλάμβανε από τον 35χρονο το αντίστοιχο αντίτιμο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σχετική συναλλαγή γινόταν κατά το τελευταίο εξάμηνο κάθε τέσσερις περίπου ημέρες.
Επιπλέο, από τα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο εισήλθε στη χώρα ο 35χρονος αλλοδαπός, έφερε ελληνικές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά την 09-11-2010.
Κατά τον έλεγχο ο 35χρονος επέδειξε πλαστή άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο δικαστικής απέλασης από τη χώρα.
Eπίσης, στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι μάρκας Tokaref , διαμετρήματος 9 mm και ένας γεμιστήρας, ο οποίος περιείχε επτά φυσίγγια.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
ΠΗΓΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: