Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Σφοδρή κακοκαιρία-"Δεμένα" τα πλοία


Επιδείνωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Ανεμοι έως 9 μποφόρ πνέουν στο Αιγαίο.

Για την Αττική, η ΕΜΥ προβλέπει βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων και εκτιμά ότι θα σημειωθεί βροχή και καταιγίδα κυρίως τις βραδυνές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδα με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.



Μετ΄ εμποδίων τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Aπό τον Πειραιά δεν έγιναν τα πρωινά δρομολόγια για Κυκλάδες. Τα δελφίνια φθάνουν μέχρι την Αίγινα ενώ κανονικά αναχωρούν τα κλειστού τύπου πλοία για τον  Αργοσαρωνικό. Από τη Ραφήνα, το «Πηνελόπη» που αναχώρησε για Κυκλάδες έφτασε μέχρι την Άνδρο, ενώ από το Λαύριο δεν έγινε το πρωινό δρομολόγιο για Κέα και Κύθνο.
Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα.
Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: