Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των Δημάρχων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

        

Αργυρούπολη 28-12-11
Στις 8 Δεκέμβρη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε την έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού, δημοσιεύοντας την πρώτη φάση της Πρόσκλησης  Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με καταληκτική ημερομηνία τις 30 Μαρτίου 2012.
Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση το Ταμείο παραχωρεί άνευ όρων το πρώην αεροδρόμιο και την παραλία του Αγίου Κοσμά στους επίδοξους επενδυτές. 
Συγκεκριμένα:

Δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής κάθε είδους σχεδίου στο χώρο χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Προβλέπει εξαιρετικά υψηλές δυνατότητες εκμετάλλευσης της γης με ΣΔ>0,4 και κάλυψη 50% για να χτιστούν 2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά ιδιωτικές κατοικίες, επιχειρηματικά πάρκα, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά πανεπιστήμια, εμπορικά καταστήματα,  κέντρα αναψυχής κ.λ.π..
Περιορίζει τις κατευθύνσεις της κοινωνίας  για μητροπολιτικό πάρκο και δεν αναφέρει καν τις δραστηριότητες αθλητισμού που αποτελούν βασικό συστατικό του χώρου σήμερα -προφανώς επιτρέπει να κατεδαφιστούν ακόμα και οι ακριβοπληρωμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις.
Αγνοεί τις μελέτες του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου-η εγκυρότητα των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκε από κανέναν- που καταδεικνύουν ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο είναι ένα έργο εφικτό και  ζωτικής σημασίας που δεν είναι δυνατό να υποκατασταθεί με άλλα έργα.
Οι δήμαρχοι του Αλίμου, της Γλυφάδας και του Ελληνικού-Αργυρούπολης:
Δηλώνουμε ότι  παραμένουμε  σταθεροί στην τεκμηριωμένη θέση μας για τη δημιουργία  του Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωνικές  υποδομές, που είναι ένα έργο το οποίο μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ενός εναλλακτικού μοντέλου πραγματικής ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών του λεκανοπεδίου.  
Επιβεβαιώνουμε την πρόθεση μας-εκφράζοντας όχι μόνο τη θέληση των δημοτών μας αλλά και το ζωτικό συμφέρον όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου-να αντιταxθούμε στο ξεπούλημα του Ελληνικού και στη μετατροπή του σε χώρο κερδοσκοπίας επιχειρηματικών συμφερόντων με τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος σε βάρος της ζωής μας, της υγείας μας και των μελλοντικών γενιών.
 Οι Δήμαρχοι
Αλίμου                                           Θάνος Ορφανός
Γλυφάδας                                      Κώστας Κόκκορης
Ελληνικού-Αργυρούπολης           Χρήστος Κορτζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: