Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Οργιάζει το καρτέλ του χάλυβα στην Ελλάδα ..
Εξοντώνει τους εργάτες που απεργούν επι 47 μέρες.Δολοφονεί στα κάτεργα και ξεφεύγει την τιμωρία.Ληστεύει τους πολίτες και καταστρέφει μικρομεσαίους καλυπτόμενο απο Αρχές, πολιτικούς και Δικαιοσύνη ...Το επίσημα καταγγελμένο ελληνικό καρτέλ του χάλυβα απο το 2006, η ομάδα συμφερόντων που αποτελείται απο τη ΣΙΔΕΝΟΡ του μεγαλοβιομήχανου Νίκου Στασινόπουλου, τη Χαλυβουργική του Κωσταντίνου Αγγελόπουλου και τη Χαλυβουργία Ελλάδας του Νίκου Μάνεση, βρίσκεται πρόσφατα και πάλι στην επικαιρότητα. 

Οι παραπάνω μεγαλοβιομήχανοι μαζί με συγκεκριμένους μεγαλέμπορους και μία ημικρατική εταιρεία πιστοποίησης χάλύβα στην οποία είναι μέτοχοι (!) δηλαδή ελέγχοντες και συγχρόνως ελεγχόμενοι, ανενόχλητοι επι δεκαετίες ληστεύουν τους πολίτες της χώρας διαμορφόνοντας τις τιμές του σιδήρου για τις οικοδομές και τα δημόσια έργα παράνομα και απο κοινού αναγκάζοντάς τους να πληρώνουν το σίδερο σχεδόν για .. χρυσάφι. 

Τα τελευταία χρόνια η διαχρονική ασυλία την οποία απολαμβάνουν απο τους υποτακτικούς τους πολιτικούς, τη δικαιοσύνη και τη φερόμενη σαν αρμόδια Αντιμονοπωλιακή Αρχή, δηλαδή τη γνωστή αμαρτωλή Επιτροπή Ανταγωνισμου, τους έχει οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες πρακτικές σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. 

Συγκεκριμένα οι χαλυβουργοί εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος έχουν αναγκαστεί απο τον μεγαλοβιομήχανο Μάνεση σε απεργία διαρκείας που σήμερα βρίσκεται στη 47 η μέρα. Παρά την αύξηση της παραγωγής που καταγγέλουν οι απεργοί εργάτες, παραγωγής που πωλείται στο εξωτερικό, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε πολλαπλές απολύσεις κάτω απο τον ωμό εκβιασμό:. Η δέχεστε 500 ευρώ το μήνα με πενθήμερη και πεντάωρη εργασία η απολύεστε.Η εταιρεία-δυνάστης Των εργαζόμενων ισχυρίζεται ότι ΤΟ Μέτρο είναι προσωρινό λόγω Οικονομικών δυσκολιών τις οποίες οστόσο αππορρίπτουν κατηγορηματικά ΟΙ εργαζόμενοι 

Στο σημείο αυτό καλείται η. Χαλυβουργία Ελλάδας να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία των πωλήσεών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δηλαδή τους τόνους που έχει πωλήσει τουλάχιστον το 2011 καθώς και τις αντίστοιχες τιμές πώλησης, καθώς καταγγέλεται ότι οι τιμές πώλησης στο εξωτερικό είναι μικρότερες απο τις αντίστοιχες στην Ελλάδα.Οι τιμές του σιδήρου στην Ελλάδα διαμορφώνονται απο το 2000, βάσει καταγγελμένων στοιχείων απο το καρτέλ. 

Ετσι φαίνεται ότι τώρα οι εργάτες καλούνται να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα των μειωμένων τιμών πώλησης στο εξωτερικό, ενώ συγχρόνως οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να αγοράζουν μέσα στην Ελλάδα το σίδερο ακριβότερα, σε τιμές καρτέλ.Και όλα αυτά με την ανοχή των αρμόδιων πολιτικών, της Επιτροπής Ανταγωνισμού κλπ. 

Σε μία άλλη πτυχή της προκλητικής λειτουργίας των μεγαλοβιομήχανων της χαλυβουργίας και της διαχρονικής προστασίας που απολαμβάνουν, πρόσφατα το τριμελές Πρωτοδικείο Βόλου, επέβαλε ηπιότατες ποινές στούς υπεύθυνους της χαλυβουργίας Βόλου για τον φρικτό θάνατο εργαζόμενου μέσα στο εκεί εργοστάσιο. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η απόφαση του τριμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που ολοκλήρωσε μετά από δύο διακοπές της ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του εργατικού δυστηχήματος του 29χρονου Μελέτη Χατζέλα, τον Αύγουστο του 2006 , στη Χαλυβουργία Βόλου ήταν μέν τυπικά καταδικαστική-καθώς σκοτώθηκε άνθρωπος-πλήν ηπιότατη και επι της ουσίας αθωωτική .. 

Οι ποινές για την εργατική αυτή δολοφονία είναι της πλάκας, 3,5 χρόνια με αναστολή για ανθρωποκτονία από ασυνείδητη αμέλεια, με τριετή αναστολή και 3000 ευρώ καταβολή στο κοινωφελές ίδρυμα Ορφανοτροφείο Βόλου (!). 

Καταδικάστηκαν ο πρόεδρος του τότε ΔΣ της εταιρείας, οι γιοί του, διευθύνοντες σύμβουλοι, ο διευθυντής του εργοστασίου και ο τεχνικός ασφαλείας. Αθωώθηκε ο υπεύθυνος συντήρησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων. 

Ο Μελέτης Χατζέλας χάθηκε στις 13/8/2006 και βρέθηκε μετά από 3 μέρες πνιγμένος σε υπόγεια δεξαμενή γεμάτη νερό στη Χαλυβουργία Βόλου. 

Και όλα αυτά μέσα στα πλαίσια λειτουργίας της δικαιοσύνης στην πατρίδα μας .. 

Τέλος τα έργα και οι ημέρες του ληστρικού καρτέλ χάλυβα στην Ελλάδα δεν τελειώνουν ούτε με τις απολύσεις ούτε με τις δολοφονίες των εργαζόμενων .. 

Επεκτείνονται διαχρονικά στη σκληρή πραγματικότητα του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας η οποία για δεκαετίες πληρώνει το σίδερο για να χτίσει σπίτια, κτήρια και δημόσιες υποδομές σε ληστρικές τιμές απο ότι σε οιαδήποτε χώρα της Ευρώπης.Και όχι μόνο. 

​​Πρόσφατα έγινε γνωστό κάτι που είχε επιμελώς κρατηθεί στο σκοτάδι απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ: 

Η βιομηχανία ΧΑΛΚΟΡ που ελέγχεται απο τον μεγαλοβιομήχανο Νίκο Στασινόπουλο ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων και της βιομηχανίας Χαλυβα ΣΙΔΕΝΟΡ η οποία μαζί με τη Χαλυβουργική του Κωσταντίνου Αγγελόπουλου και τη Χαλυβουργία Ελλάδος του Νίκου Μάνεση έχουν καταγγελθεί απο το 2006 για λειτουργία καρτέλ στο χώρο του χάλυβα με δύο καταγγελίες οι οποίες παραμένουν θαμμένες στα άδυτα συρτάρια της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, καταδικάστηκε απο το ευρωπαικό δικαστήριο με το πρόστιμο των 9 , 16 εκατ. Ευρώ το οποίο μειώθηκε στα 8,25 εκατ ευρώ για παραβάσεις των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού .. 

Η άγνωστη αυτή υπόθεση αποδεικνύει ότι εταιρείες συμφερόντων του συγκεκριμένου μεγαλοβιομήχανου ήδη έχουν ιστορικό παραβατικής συμπεριφοράς στον θεμελιώδη τομέα του συστήματος που είναι η Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία ο δε χειρισμός μέχρι στιγμής τόσο των αναφερόμενων καταγγελιών ενώπιον της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού όσο και των σχετικών υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης είναι τουλάχιστον σκανδαλώδης .. μαρτυρεί δε ύπαρξη μηχανισμού κάλυψης και παροχής ασυλίας σε όλα τα επίπεδα! 

Το ντόπιο σάπιο σύστημα έχει φθάσει στο σημείο να σέρνει στα δικαστήρια για να εξοντώσει αυτούς που έχουν καταγγείλει το καρτέλ του χάλυβα αντί να έχει καθίσει στο σκαμνί τους μεγαλοκαρχαρίες που για δεκαετίες εκμεταλεύονται ληστρικά τον ιδρώτα των πολιτών ανεβάζοντας συντονισμένα και παράνομα τις τιμές των προιόντων που πωλούν σε αυτούς .. 

Καλέστηκε με χθεσινό δημοσέυμα μας ο κ. Χρυσοχοίδης του υπουργείου Ανάπτυξης και ο κ. Παπαιωάννου του υπουργείου της Δικαιοσύνης να δηλώσουν αν γνωρίζουν τις παραπάνω καταγγελίες σε βάρος του ελληνικού καρτέλ του χάλυβα και ποιές παρεμβάσεις σκοπεύουν να να κάνουν προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες απο τα παραπάνω κατονομαζόμενα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. 

Αναμένονται απαντήσεις .. 


Πηγή stopcartell

Δεν υπάρχουν σχόλια: