Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Κοινή ερώτηση Σ. Σακοράφα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Οι σχολάρχες αυθαίρετα μειώνουν τους μισθούς των εκπαιδευτικών


Την πρώτη τους κοινή ερώτηση μετά την ανακοίνωση της πολιτικής συνεργασίας τους κατέθεσαν η Σοφία Σακοράφα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είναι τυχαίο ότι αφορά εκπαιδευτικά θέματα, και δη τις αυθαίρετες μειώσεις μισθών σε εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικά σχολεία. Την ερώτηση συνυπογράφουν με την ανεξάρτητη βουλευτή ο Αλέξης Τσίπρας, ο Τάσος Κουράκης και η Ευαγγελία Αμμανατίδου.




Οι 4 βουλευτές καταγγέλλουν την "εργοδοτική αυθαιρεσία" των σχολαρχών, οι οποίοι για να μειώσουν τους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών επικαλούνται τον νόμο 4024/2011, που αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου, και ζητούν να ενημερωθούν ότι παρανομούν.
Μάλιστα επισυνάπτουν και έγγραφο της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με το οποίο "παρακαλούνται άμεσα οι ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν προβεί σε μειώσεις μισθών, όπως αποκαταστήσουν τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών". Η διευθύντρια της Π.Ε. Βασιλική Ξυθάλη τονίζει ότι οι ρυθμίσεις του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου αφορούν το προσωπικό της δημόσιας διοίκησης.
Οι Σ. Σακοράφα, Αλ. Τσίπρας, Τ. Κουράκης και Ε. Αμμανατίδου υπενθυμίζουν και την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος στις 6 Οκτωβρίου έδινε εντολή προς τις περιφερειακές διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη "μη περικοπή αποδοχών ιδιωτικών εκπαιδευτικών".
Το σχέδιο των σχολαρχών ήταν να τρομάξουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς με την απειλή των αναιτιολόγητων απολύσεων και να αυξήσουν τα κέρδη τους μέσα σε μια νύχτα κατά 32 εκατ. ευρώ ετησίως, στερώντας ταυτόχρονα από τα ασφαλιστικά ταμεία άλλα 19 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, λόγω περιορισμού των εισφορών.
Ενδεικτικό είναι ότι στο site του Συνδέσμου Ιδρυτών Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών εγκατέστησαν αυθαίρετα λογισμικό, που υποτίθεται ότι με το πάτημα ενός κουμπιού υπολογίζεται η προϋπηρεσία και ο μισθός του εκπαιδευτικού, χωρίς να περιμένουν τα υπηρεσιακά συμβούλια που οφείλουν να εκδώσουν τα μισθολογικά κλιμάκια για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: