Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Αναβλήθηκε η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη


Για τις 4 Απριλίου 2012 αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη και δύο συγγενικών του προσώπων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού από τα ταμεία της ΑΕΚ, την περίοδο κατά την οποία ήταν διοικητικός αρχηγός της ομάδας.

Οι κατηγορίες, που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζονται με χρηματικό ποσό, το οποίο φέρεται να υπερβαίνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ, που απώλεσε η ομάδα με ευθύνη του τότε προέδρου της.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι το 2002 εμφάνιζαν τις εκταμιεύσεις ποσών της ομάδας ως έξοδα για έργα κατασκευής αθλητικού κέντρου της ομάδας στους Θρακομακεδόνες, τα οποία ουδέποτε έγιναν. 

Σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση, ο Μ. Ψωμιάδης φέρεται να προκατέβαλε χρήματα σε εργολάβο, ο οποίος του εξέδωσε αντίστοιχα τρία τιμολόγια για την κατασκευή του κέντρου. Στο πόρισμα αναφέρεται πως η προκαταβολή των χρημάτων έγινε πριν καν ολοκληρωθεί η αγορά του ακινήτου, η οποία τελικά δεν προχώρησε.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, καθώς ο βασικός κατηγορούμενος Μάκης Ψωμιάδης παραμένει στα Σκόπια, όπου συνελήφθη ύστερα από ένταλμα για την υπόθεση των «στημένων αγώνων». Οι διαδικασίες για την έκδοσή του έχουν ξεκινήσει και αυτή αναμένεται να είναι εφικτή στα τέλη του μήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ/ μέσω real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: