Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Κινδυνεύει η ΑΕΚ


Από τον οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί η UEFA στην ΠΑΕ ΑΕΚ φαίνεται πως έχει τεράστιο πρόβλημα και κινδυνεύει ακόμα και με αποβολή από τη Super League λόγω του καθεστώς ειδικής επιτήρησης.






Όπως αναφέρει η «SportDay», οι ομάδες που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής επιτήρησης είναι υποχρεωμένες μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων να στέλνουν συγκεκριμένα στοιχεία στην UEFA, η οποία διαπιστώνει αν τηρούνται οι περιλαμβανόμενοι στον φάκελο διακανονισμοί, αλλά και οι υποχρεώσεις προς παίκτες και τρίτους.
Η ΑΕΚ ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αλλά πλέον η υπόθεση βρίσκεται στην πειθαρχική επιτροπή του FFP (financial fair play) αφού τα οικονομικά της χειροτερεύουν αντί να καλυτερεύουν. Ετσι, ο «δικεφάλος» περιμένει νέα ειδοποίηση για να απολογηθεί.
Στο financial fair play, οι ομάδες πρέπει να έχουν καθαρή θέση και ισορροπημένα έσοδα - έξοδα. Επειδή το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά για την πρώτη τριετία υπάρχει ένα περιθώριο να εμφανίζεις ζημιές (έως 15 εκατ. ευρώ το χρόνο) αρκεί να αποδεικνύεις με στοιχεία πως η θέση σου βελτιώνεται συνεχώς και είσαι συνεπής στις οικονομικές σου υποχρεώσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τις κυρώσεις το χειρότερο σενάριο είναι η ΟΥΕΦΑ να άρει την αδειοδότηση που σημαίνει μέχρι η ΑΕΚ να αποβληθεί από τη Super League.
ΠΗΓΗ gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: