Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σε δυσχερή θέση το ΚΚΕ επιδίδεται σε ύβρεις και άφθονο λαϊκισμό κατά του ΣΥΡΙΖΑ



Σε ολομέτωπη επίθεση με ύβρεις και άφθονο λαϊκισμό επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Κ.Ο. του, Αλ. Τσίπρα. Τα δημοσκοπικά ευρήματα του τελευταίου διαστήματος φαίνεται να φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Περισσό, που μπροστά στις θετικές γνώμες της βάσης του για τις ενωτικές διεργασίες στην αριστερά, επιδιώκει να κλείσει κάθε χαραμάδα στο ενδεχόμενο συζήτησης με τις άλλες ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές δυνάμεις του τόπου.

Μετά τις δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "διαδίδει το ψέμα - ναρκωτικό, ότι μέσα από μια κάλπη μπορεί να βγει μια αριστερή κυβέρνηση", η γραμματέας του ΚΚΕ επανήλθε και σε εκδήλωση του κόμματος χαρακτήρισε ως "φούμαρα" αυτά που λέει ο Αλ. Τσίπρας, σχετικά με τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας. Παράλληλα υποστήριξε πως "μια αριστερούτσικη, προοδευτικούτσικη κυβέρνηση, θα δώσει ένα διάλειμμα στην αστική τάξη να ετοιμάσει νέα σχήματα". Επίσης ισχυρίστηκε ότι "στο πεδίο της οικονομίας δε θα μπορούν να κάνουν τίποτα, γιατί δε θέλουν να κάνουν. Θα αποτύχουν μη πω θα προδώσουν".
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Π. Μεντρέκας, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, σε άρθρο του στον Κυριακάτικο "Ριζοσπάστη" χαρακτηρίζει ως "φάρσα και τραγωδία" την "αριστερή- αντιμνημονιακή κυβέρνηση", ενώ προσθέτει πως "ζητάνε από το ΚΚΕ να αυτοκτονήσει, να αφοπλιστεί ο λαός και να οδηγηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα στην απογοήτευση".
Στο μεταξύ, χθες οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν πρόταση για την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του ειδικού τέλους ακινήτων, καθώς επίσης και πρόταση νόμου για την λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών που χάνουν την απασχόλησή τους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: