Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση ΝΔ - Ρέππα


«Μήλο της έριδος» εφεδρεία και προσλήψεις
Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση ΝΔ - Ρέππα


Σε σίριαλ εξελίσσεται η αντιπαράθεση της ΝΔ με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την εργασιακή εφεδρεία και τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Ο εκπρόσωπος του Κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης επιτέθηκε εκ νέου το μεσημέρι της Παρασκευής εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα

«Αντί να προστατεύει κομματικές μεθοδεύσεις, οφείλει να ανακαλέσει τα αποτελέσματά τους»,
 δήλωσε. «Αντί να συγκαλύπτει παράνομες πράξεις που προκαλούν βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, να αναλάβει άμεσα τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας».

Ο κ. Μιχελάκης επανέφερε τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει στο παρελθόν η ΝΔ σε βάρος της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ για παράνομες προσλήψεις, επισημαίνοντας ότι το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2011 πραγματοποιήθηκαν 10.862 προσλήψεις παρότι σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε όλο το έτος να προσληφθούν 5.333 άτομα.

«Συνέβαλαν - ναι ή όχι - , στον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού; Είναι ή δεν είναι ανήθικες, αφού εξαιτίας τους γίνονται τώρα μαζικές απολύσεις με το φερετζέ της εφεδρείας;», διερωτάται. Ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ακόμη την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ διορίσθηκαν μόνο στο υπουργείο Οικονομικών έξι μετακλητοί υπάληλλοι.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Ρέππα. «Η Αντισυμπολιτευόμενη ψευδολογία της Ν. Δ. δεν έχει τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείου Τύπου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «αφού απέχει από τις αρχές της ευθύνης, της σοβαρότητας και της ειλικρίνειας που πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας».
Το υπουργείο παραθέτει εκ νέου τα στοιχεία για τις προσλήψεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011. Σύμφωνα μ΄ αυτά προκύπτουν τα εξής:

α) Για τα έτη 2010 και 2011 εκδόθηκαν μόλις 7.385 εγκρίσεις νέων προσλήψεων τακτικού προσωπικού (5.190 για το 2010 και 2.195 για το 2011), έναντι περίπου 80.000 αποχωρήσεων.

β) Ο αριθμός των συμβασιούχων (έργου, ορισμένου χρόνου και stage) το 2009 ανήρχετο σε περίπου 120.000 απασχολούμενους και σήμερα ανέρχεται σε 35.000, δηλαδή έχουμε μείωση 70%!

γ) Από το 2009 έως σήμερα ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, μειώθηκε κατά 200.000 άτομα περίπου.

δ) Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «έχει παγώσει» περισσότερους από 7.500 διορισμούς μονίμων, για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ ή από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ε) Όλες οι διαδικασίες προσλήψεων από τότε που ανέλαβε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γίνονται με το νόμο του ΑΣΕΠ.

«Οσον αφορά τους αναπληρωτές γενικούς διευθυντές», τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «επαναλαμβάνουμε ότι κρίθηκαν σε προγενέστερο ανύποπτο χρόνο σύμφωνα με το νόμο και για θέσεις όπου δεν υπήρχε γενικός διευθυντής».

Παράλληλα, πετά και το... γάντι στη ΝΔ για τους μετακλητούς υπαλλήλους. «Για δε τους μετακλητούς υπαλλήλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «καλείται η Ν. Δ. να πει αν προτείνει την κατάργησή τους, οπότε μπορεί εύκολα με βουλευτές της να φέρει την ανάλογη πρωτοβουλία της στη Βουλή».

ΠΗΓΗ tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: