Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμος: Όχι στο αγγλοσαξονικό δίκαιο για τη νέα δανειακή σύμβαση

Παπαδήμος: Όχι στο αγγλοσαξονικό δίκαιο για τη νέα δανειακή σύμβαση
Παράλληλα, τόνισε ότι χωρίς την στηριξη της ΕΚΤ, οι συνθήκες θα ήταν ασφυκτικές για τη χώρα μας σε σχέση με την παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες.




«Δεν έχει διατυπωθεί αίτημα από τους πιστωτές μας να διέπονται οι δανειακές συμβάσεις από το αγγλοσαξονικό δίκαιο», δήλωσε από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απαντώτας σε σχετική ερώτησης του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τους όρους της διανεικής σύμβασης.

Όπως είπε, το σχετικό ζήτημα τελεί υπό διαπραγμάτευση.
Ανέφερε πως όσο εξελίσσεται η διαπραγμάτευση τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. "Δεν είναι σκόπιμο να δημοσιοποιήσουμε στοιχεία που αφορούν αυτές τις συζητήσεις", προσέθεσε.
Παράλληλα, τόνισε ότι η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος είναι περιορισμένη, αυτό όμως είναι αποτέλεσμα του δημοσιονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, για να τονίσει ότι χωρίς τη χρηματοδοτική στήριξη από την ΕΚΤ οι συνθήκες ρευστότητας θα ήταν ασφυκτικές.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου είναι ιδιαίτερα επωφελείς για τη χώρα και η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν έχουν δεσμευθεί για την εφαρμογή τους.
Η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα αν επιδιώξουμε περισσότερη και βαθύτερη ενοποίηση της Ευρώπης, κάτι που αποτελεί πάγιο στρατηγικό ορίζοντα της χώρας μας, σημείωσε ο κ. Παπαδήμος και παρέπεμψε στη επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. όπου, όπως είπε, θα συζητηθεί ένα γενικότερο πλαίσιο πολιτικής για την έξοδο από την κρίση.
ΠΗΓΗ .imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: