Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι Fitch υποβάθμισαν έξι μεγάλες τράπεζες παγκοσμίως


Έξι μεγάλες τράπεζες, παγκοσμίως, υποβάθμισε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, επικαλούμενος αυξημένες προκλήσεις στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και προοπτικών χρηματοοικονομικών αναταραχών




Οι Fitch υποβάθμισαν τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Bank of America και Goldman Sachs στις Ηνωμένες Πολιτείες, της βρετανικής τράπεζας Barclays, της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank και της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse.
Οι υποβαθμίσεις ''αντικατοπτρίζουν προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας στο σύνολό του, παρά αρνητικές εξελίξεις στην θεμελιώδη πιστοληπτική ικανότητα'', αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωση του.
Αντίθετα, οι Fitch επιβεβαίωσαν τις αξιολογήσεις των Morgan Stanley, Societe Generale και UBS.
Σημειώνουν ότι οι τράπεζες ''είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις αυξημένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στις χρηματιστηριακές αγορές.
''Οι προκλήσεις αυτές προκύπτουν τόσο από τις οικονομικές εξελίξεις, όσο και από τις μυριάδες αλλαγές στους ρυθμιστικούς κανόνες'', προσθέτει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.
Οι Fitch αναφέρουν επίσης ότι οι τράπεζες έχουν σημειώσει ''σημαντική πρόοδο'' στην ενίσχυση των κεφαλαίων και των αποθεμάτων ρευστότητας τους για να αντιμετωπίσουν κινδύνους, αλλά παραμένουν ευάλωτες στην ψυχολογία της αγοράς και στην εμπιστοσύνη, ενώ μερικά γνωστά προβλήματα παραμένουν.

Πηγή SigmaLive/ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: