Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Διαδήλωσαν και στην ΑθήναΗ αποφασιστική τους κινητοποίηση ανάγκασε την αστυνομία να απομακρύνει τις κλούβες των ΜΑΤ που έκλειναν το δρόμο
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Ενα σπουδαίο μάθημα αγώνα παρέδωσαν και χτες οι συνταξιούχοι που βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας για τρεις ώρες, πραγματοποιώντας μια ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση και μαχητική πορεία που κατέληξε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αποφασιστικότητα των συνταξιούχων να κλιμακώσουν τον αγώνα για τη ζωή τους, ενάντια στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που κάθε μέρα τους αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις, τους κλέβει τις συντάξεις, την υγεία, κ.λπ., ήταν τέτοια που ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει τις κλούβες και τα ΜΑΤ από την οδό Β. Σοφίας που είχε εγκαταστήσει από νωρίς για να τους ανακόψει και πορεύτηκαν με παλμό, φωνάζοντας ασταμάτητα συνθήματα ως το Μέγαρο Μαξίμου.
Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου άρχισαν από νωρίς να φτάνουν πούλμαν και από άλλες περιοχές της χώρας. Πλήθος ήταν τα χειροκροτήματα όταν ο Δ. Μαυροδόγλου από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ ανήγγειλε ότι από την Πάτρα έφτασαν στη συγκέντρωση τέσσερα πούλμαν, από τη Λαμία δύο, από τη Λιβαδειά ένα, καθώς και συνταξιούχοι από την Εύβοια, την Κορινθία, τη Σάμο και αλλού. «Τα τύμπανα χτυπάνε πρέπει να ξεσηκωθούμε συνάδελφοι», είπε από την ντουντούκα ο Δ. Μαυροδόγλου και έδωσε το λόγο στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δ. Κουμπούρη, ο οποίος για μια ακόμα φορά υπογράμμισε ότι οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη. «Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας πάρουν τη ζωή», σημείωσε χαρακτηριστικά. Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν επίσης ο Π. Τσάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Π. Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Γ. Κοντονάσιος από τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ και ο Γ. Λέκκας, πρόεδρος της ΠΕΣ - ΝΑΤ.
«Ολοι στους δρόμους ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «ΠΑΣΟΚ - Καρατζαφέρης - ΝΔ χτυπάνε την Ασφάλιση, Πρόνοια, Υγεία», «ληστεύουν το λαό με τις ανατιμήσεις ήρθε η ώρα για να τους τιμωρήσεις», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν ασταμάτητα οι συνταξιούχοι, κατά τη διάρκεια της πορείας τους.
Φτάνοντας στη Β. Σοφίας, ήρθαν αντιμέτωποι με δύο κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ. Μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις, οι συνταξιούχοι έφτιαξαν αλυσίδες και απαίτησαν να φύγουν αμέσως οι κλούβες για να περάσουν. «Εχουμε αποφασίσει να πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν δεν ανοίξετε το δρόμο, η κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη για τη σύγκρουση με τους συνταξιούχους», δηλώνει από την ντουντούκα ο Δ. Κουμπούρης, ενώ το σύνθημα «η τρομοκρατία δεν θα περάσει», ακούγεται ξανά και ξανά. Λίγα λεπτά αργότερα, η κυβέρνηση αναγκάζεται, μπροστά στην αποφασιστικότητα των συνταξιούχων, να δώσει εντολή να φύγουν οι κλούβες και οι διμοιρίες της Αστυνομίας, και οι συνταξιούχοι συντεταγμένα συνέχισαν την πορεία τους έως το Μέγαρο Μαξίμου.
Αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, όπως καταγγέλθηκε και στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους, ενώ την αντιπροσωπεία δέχτηκε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι θα μεταφέρει το υπόμνημα και τα όσα δήλωσε η αντιπροσωπεία στον πρωθυπουργό. Η κινητοποίηση των συνταξιούχων ολοκληρώθηκε με νέο αγωνιστικό ραντεβού το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 20 του Δεκέμβρη.
ΠΗΓΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ/ Το βίντεο από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: