Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

MARFIN POPULAR Διεθνείς προσωπικότητες στο συνέδριο για περιβάλλον - ενέργεια



«Αγορές εμπορευμάτων, περιβάλλον και αλλαγή του κλίματος» είναι το θέμα του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνει η Marfin Popular Bank, μεθαύριο Δευτέρα στη Λευκωσία.
Διεθνούς κύρους οικονομολόγοι και άλλοι επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα όπως «Κλιματική Αλλαγή και Οικονομική Κρίση», «Προοπτικές στην Αγορά Πετρελαίου», «Ενέργεια και Γεωπολιτική».
Στο Συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου, ενώ τις εργασίες του θα προλογίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank, Ευθύμιος Μπουλούτας.

Οι εισηγητές του Συνεδρίου είναι:

· Lord Nicholas Stern: Ειδικός σε θέματα κλιματικής αλλαγής και καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics. Σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, από τις πλέον γνωστές και διακεκριμένες προσωπικότητες που ασχολούνται με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Είναι ο συγγραφέας της έκθεσης που έγινε γνωστή διεθνώς με το όνομά του - Stern Review Report on the Economics of Climate Change.
· Jack Devine: Πρόεδρος τής «The Arkin Group LLC», υπηρέτησε πολλά χρόνια στη CIA όπου είχε ανώτερες διευθυντικές θέσεις. Είναι σύμβουλος της διοίκησης του αμερικανικού ναυτικού και εταιρειών στον ενεργειακό τομέα. 
· Λεωνίδας Δρόλλας: Διευθυντής και επικεφαλής οικονομολόγος του Centre for Global Energy Studies, που έχει δημιουργήσει ο σεΐχης Γιαμάνι στο Λονδίνο. Παλαιότερα ήταν ανώτερο στέλεχος της ΒΡ. Θεωρείται από τους σπουδαιότερους ειδικούς της αγοράς πετρελαίων διεθνώς.
· Μιχάλης Οικονομίδης: Χημικός μηχανικός και ειδικός στη γεωπολιτική της ενέργειας, καθηγητής του University of Houston. Έχει διατελέσει σύμβουλος στην κινεζική CNOOC, στην ιταλική ΕΝΙ καθώς και στις ρωσικές εταιρείες Yukos και Sibneft.
Κύριος ομιλητής θα είναι ο Nassim Nicholas Taleb, καθηγητής φιλοσοφίας στο Polytechnic Institute of New York University και το Oxford University.
ΠΗΓΗ sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: