Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

1.509 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Προσλήψεις στους δήμους


Η απόφαση αφορά συμβάσεις για απασχόληση σε ωδεία, παιδικούς σταθμούς και ιατρικές υπηρεσίες οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης

Προσλήψεις στους δήμους
Την κατανομή 1.509 συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου ανά δήμο, δημοσιοποίησε χτες το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, αφορούν 1.320 συμβάσεις μίσθωσης έργου και 28 συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου θέσεων ανταποδοτικού χαρακτήρα για υπηρεσίες των δήμων, όπως μουσικούς για τα ωδεία, κοινωνικούς λειτουργούς και προσωπικό παιδικών σταθμών, καθώς και των 161 συμβάσεων που αφορούν ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Μετά την υπογραφή της απόφασης από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή, η κατανομή των θέσεων προωθήθηκε στους αρμόδιους ΟΤΑ από την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών Φ. Γεννηματά.
Οι εγκρίσεις που υπεγράφησαν από την επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 στο τέλος του 2011 αφορούν θέσεις που δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ή τους προϋπολογισμούς των δήμων, λόγω του χαρακτήρα τους, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
Προσλήψεις στους δήμους
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καθυστερήσει η υπογραφή της σχετικής απόφασης γιατί ζητούνταν να αιτιολογηθεί η σύναψη συμβάσεων, σε μία περίοδο όπου πραγματοποιούνται περικοπές στο εποχικό προσωπικό του Δημοσίου. Το γεγονός αυτό είχε δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών στους ΟΤΑ.
Προσλήψεις στους δήμους
Αρκετοί δήμοι έχουν προχωρήσει στην πρόσληψη του προσωπικού μέσω διαγωνισμού, προκειμένου να λειτουργήσουν τα ωδεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κτλ., όμως -όπως αναφέρουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες- οι εργαζόμενοι παρέμεναν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο μέχρι να εγκριθούν οι συμβάσεις.
Οι αμοιβές των μουσικών, κοινωνικών λειτουργών κτλ. καλύπτονται από τις εισφορές των δημοτών που λαμβάνουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Οσον αφορά τις συμβάσεις που εγκρίθηκαν για την ολοκλήρωση κοινοτικών προγραμμάτων, εξαιρούνται των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Νίκος Β. Τσίτσας
ΕΘΝΟΣ 11/1

Δεν υπάρχουν σχόλια: