Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες στο Σύνταγμα ενάντια στην επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκληση η επίσκεψη Μπάρακ
Ο ισραηλινός αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπάρακ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, η οποία σηματοδοτεί την αναβάθμιση της ελληνο-ισραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ στο Σύνταγμα οργανώσεις όπως το "Ένα καράβι για τη Γάζα" και κόμματα της αριστεράς.




Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ σχετικά με την επίσκεψη του Εχ. Μπάρακ υπογράμμισε πως "η χώρα μας μετατρέπεται στην ουσία στο 'μακρύ χέρι' των ισραηλινών στρατηγικών επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, όχι μόνο σε στρατιωτικό αλλά και σε ενεργειακό επίπεδο". Επίσης τόνισε ότι "σε μια περίοδο που στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο ηχούν τα τύμπανα του πόλεμου εναντίον του Ιράν, με την ενδεχόμενη συμμετοχή και του Ισραήλ, δρομολογούνται νέες εντάσεις και νέα πολεμικά σενάρια. Θεωρούμε ότι η συνέχιση και η εντατικοποίηση  της αμυντικής συνεργασίας συνεπάγεται μεγάλους κινδύνους για τη χώρα μας και δεν υπηρετεί την υπόθεση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας".
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του υπογράμμισε για την επίσκεψη του υπουργού του Ισραήλ πως "αποτελεί πρόκληση για τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας προς τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό".
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την πλευρά της σημείωσε πως "δείχνει με σαφή τρόπο τη σχέση συνενοχής της τρικομματικής κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑΟΣ με το ρατσιστικό, δολοφονικό και ολοκληρωτικό καθεστώς του Ισραήλ".  Επίσης ανέφερε πως "η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν διστάζει να παίζει με τη φωτιά στην περιοχή της Αν. Μεσογείου συνεργαζόμενη με το εγκληματικό καθεστώς του Ισραήλ υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και της Ε.Ε.".
Οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν σχετικά πως "η κυβέρνηση Παπαδήμου, παρά την ελλιπή νομιμοποίησή της, είναι μέλος μιας διεθνούς κοινότητας και οφείλει να προωθεί σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις άλλων κρατών διαδικασίες για να τιμωρηθούν και να αποτραπούν τέτοιες πρακτικές όπως αυτές για τις οποίες κατηγορείται ο Εχούντ Μπάρακ και όχι να προσκαλεί εγκληματίες πολέμου".
Τέλος η ΚΟΕ σημείωσε πως "η παραπέρα εμπλοκή στα σχέδια πολέμου που εξυφαίνονται στην περιοχή μας είναι πρόκληση που καταδικάζεται από τον ελληνικό λαό, ο οποίος στη μεγάλη πλειοψηφία του υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: