Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Κ. Παπούλιας υπέρ κυβέρνησης

Την στήριξή του στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Κάρολος Παπούλιας, στην τελετή υποβολής ευχών για το νέο έτος στο Προεδρικό μέγαρο, επισημαίνοντας ότι γίνεται πόλεμος στον πρωθυπουργό και ότι με εκείνον στο "τιμόνι" της χώρας έχει επέλθει ύφεση στην έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου έναντι του πολιτικού συστήματος.

"Εγώ αισθάνομαι ότι με τον κ. Παπαδήμο έχουμε μια ύφεση, έχει κατακάτσει κάπως ο κουρνιαχτός, δεν έχει φύγει βέβαια, αλλά έχει κατακάτσει, παρόλο ότι γίνεται και ένας πόλεμος εναντίον του Παπαδήμου, βλέπω σε διάφορες εφημερίδες, γίνονται σχόλια τα οποία θα μπορούσαν να μην γίνονται. Αφού είναι μια προσπάθεια που όλοι λέμε ότι ήταν αναγκαία για να βγούμε ή για να πάρουμε ορισμένα πράγματα και αναφέρομαι στα πολλά χρήματα τα οποία πρέπει να τα πάρουμε", τόνισε ο κ. Παπούλιας.
Για το θέμα της προκήρυξης εκλογών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: "Ήταν όλοι εδώ οι αρχηγοί, ρωτήστε τους. Εγώ πάντως προθυμοποιήθηκα, αν θέλουν την βοήθεια την δικιά μου. Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός με αυτές τις λίγες κουβέντες που κάναμε εκεί φαινόταν ότι έχει μέσα του κάποια αισιοδοξία και όταν ένας τεχνοκράτης αισιοδοξεί νομίζω ότι πρέπει και εμείς σε ένα μεγάλο μέρος να συμμεριστούμε την αισιοδοξία του τεχνοκράτη. Επειδή πέρασα και εγώ από υπουργεία καταλαβαίνω ότι μια κυβέρνηση με τέτοιο εύρος έχει δυσκολίες. Εδώ και η ιταλική κυβέρνηση όπου είναι πολύ πιο μικρό το σχήμα έχει δυσκολίες".
Το μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζει πάντως με προβληματισμό τα νέα μέτωπα ενόψει της έλευσης της τρόικα στα μέσα Ιανουαρίου καθώς είναι εμφανές ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κοινό τόπο για κρίσιμα θέματα.
Το πρώτο αγκάθι είναι οι επικουρικές συντάξεις. Η ΝΔ επιμένει πως δεν πρέπει να μειωθούν και δηλώνει πως δεν έχει πεισθεί από τα επιχειρήματα του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη.
"Λέμε ναι στην εξυγίανση και τον εξορθολογισμό των επικουρικών ταμείων, λέμε όμως όχι στις αποσπασματικές ρυθμίσεις και στις οριζόντιες περικοπές συντάξεων, είναι καιρός να αναζητήσουμε άλλες λύσεις που θα φέρουν ισοδύναμα αποτελέσματα", τόνισε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος.
Καυτό είναι και το μέτωπο της απελευθέρωσης των φορτηγών αφού η ΝΔ αρνείται να ψηφίσει την τροπολογία που ρυθμίζει τα παράβολα για την έκδοση των νέων αδειών ζητώντας να παραμείνει η μεταβατική περίοδος.
"Τα ελληνικά φορτηγά ήδη αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις επιχειρήσεις, καταθέτουν συνεχώς πινακίδες, όπως και τα ΙΧ αυτοκίνητα, και τα δημοσίας χρήσης καταθέτουν πινακίδες, υπάρχει ο κίνδυνος των τούρκικων εταιριών φορτηγών να εγκατασταθούν στη Θράκη και να αποκτήσουν μεγαλύτερο μεταφορικό έργο, από σήμερα όλα τα κοινοτικά φορτηγά έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν στην Ελλάδα και να πάρουν μερίδιο του μεταφορικού έργου της χώρας", επισήμανε από την μεριά του ο τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Η πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου εξαρτάται και από τη στάση του ΛΑΟΣ που θέτει όρους και προυποθέσεις για την παραμονή του στο σχήμα.
"Εκείνο που προέχει είναι η συνέχιση της συνεννόησης των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Εάν δεν συμβεί αυτό όπως δήλωσε και ο πρόεδρός μας, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο ΛΑΟΣ δεν είναι αποφασισμένος να συνεργήσει σε νέα βάρη, σε βάρος του ελληνικού λαού", δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άγγελος Κολοκοτρώνης.
Η Αλέκα Παπαρήγα που επισκέφθηκε τη Χαλιβουργία για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους που απεργούν κάλεσε τους πολίτες σε αγώνα κατά της κυβέρνησης.
"Δείχνει αυτό που λέμε την ανδρειοσύνη και τη ρωμιοσύνη της εργατικής τάξης. Είναι αντιπροσωπευτικός αγώνας όχι μόνο για τον κλάδο σας αλλά για ολόκληρη την εργατική τάξη. Και αυτός ο αγώνας θα αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη", τους είπε η γγ του ΚΚΕ.
Η Δημοκρατική Συμμαχία κατηγορεί τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ότι την υπονομεύουν. "Η κοινωνία αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι αυτοί που υπονομεύουν την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι τα ίδια τα κόμματα που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση. Αντί να συμβάλλουν με σκληρή και πολύ δουλειά στην ολοκλήρωση των στόχων της κυβέρνησης συνεργασίας, λειτουργούν με κριτήριο προεκλογικές σκοπιμότητες και υπηρετούν τις διαφορετικές προσωπικές και κομματικές τακτικές του καθενός. Μόνο που έτσι η Ελλάδα δεν θα πετύχει τους στόχους της και η καταστροφή θα έχει υπογραφή και θα φέρει τα ονοματεπώνυμα των πολιτικών αρχηγών που ακολούθησαν αυτή την κοντόφθαλμη λογική", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Ζαφειριάδης σε ανακοίνωση που έξεδωσε.
ΠΗΓΗ MEGA Το βίντεο από real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: