Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Προβλήματα από τα χιόνια και τους ισχυρούς ανέμους

 
Διεκόπη τη νύχτα εξαιτίας της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στον περιφερειακό δρόμο της Πεντέλης, από την πλατεία Πεντέλης έως την εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση στη λεωφόρο Διονύσου, από Διόνυσο προς νέα Μάκρη. Παρόμοια είναι η κατάσταση στο δρόμο από Αγιο Στέφανο προς Μαραθώνα, στη λεωφόρο Πάρνηθας, μετά το τελεφερίκ καθώς και στο Τατόι, από το βασιλικό κτήμα έως το Κατσιμίδι. Από το πρωί δεν εκτελούνται και τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.


Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων απο Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Ωστόσο κανονικά πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και για τη Σαλαμίνα.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό θα είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ με μικρή τάση εξασθένησης από τις βραδινές ώρες.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βορειοανατολικοί έως μέτριοι.

Αύριο Πέμπτη στην ανατολική Μαγνησία, τις Βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά -Εύβοια, τη Σκύρο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.

Τη νύχτα θα σταματήσουν παντού.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας στα δυτικά, αλλά τη νύχτα και το πρωί σε όλη τη χώρα θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: