Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πρόταση Γ. Παπανδρέου για νέα «επιστράτευση» Παπαδήμου μετά τις εκλογές


Η γενικευμένη αβεβαιότητα για τις εξελίξεις σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα της οικονομίας (κούρεμα, διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ψήφιση νομοσχεδίων), δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε να τεθεί σε διαφορετική βάση η συζήτηση για τις εξελίξεις στο ΠαΣοΚ.


Ηδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Π. Μπεγλίτης έχει σημειώσει σε δύο διαδοχικές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του (Real Fm και Flash), ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας υποψηφιότητας του κ. Παπανδρέου, παρά τα όσα συζητήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Πολιτικό Συμβούλιο. «Είναι ακόμα μία εναλλακτική πρόταση, μπορούμε να τη συζητήσουμε. Εάν υπάρξουν οι αναγκαίες συνθέσεις και η αποδοχή από το σύνολο ή από τη μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του ΠαΣοΚ είναι ακόμα ένα ανοιχτό ενδεχόμενο», είπε την Δευτέρα ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος προσέθεσε πως θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο πως όποιος είναι υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, ήδη συζητείται δημοσίως το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Πρωθυπουργία ο κ. Παπαδήμος, σε περίπτωση που έπειτα από τις εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Το ζήτημα ετέθη μεταξύ των άλλων και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ, κ. Χρ. Πρωτόπαπα.


Εναλλακτικές προτάσεις και σενάρια
Ο συνδυασμός αυτών των δύο συζητήσεων στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ διαμορφώνουν ήδη ένα διαφορετικό κλίμα, εν αναμονή της νέας πρότασης του κ. Παπανδρέου, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο την προσεχή Παρασκευή και να συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο το Σαββατοκύριακο, ενώ θα έχει μεσολαβήσει και μία συνάντηση του κ. Γ. Παπανδρέου με τον Πρωθυπουργό.

Εν αναμονή αυτών, και με τα πάντα να κινούνται σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, μία εναλλακτική πρόταση που ήδη συζητείται από κάποιους στο ΠαΣοΚ είναι η εξής: ο κ. Παπανδρέου να σηκώσει το γάντι που του έριξαν κάποιοι την προηγούμενη εβδομάδα, να πει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν νοείται εσωκομματική διαδικασία και ότι θα οδηγήσει εκείνος το κόμμα στις εκλογές. Παράλληλα, να προτείνει την κοινή δέσμευση όλων, ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, θα στηριχθεί εκ νέου ο κ. Παπαδήμος για τη θέση του Πρωθυπουργού και εν συνεχεία να ανοίξουν οι συζητήσεις στο ΠαΣοΚ. 

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: