Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Επίθεση Παπανδρέου στον Πρόεδρο του ΔΟΛ και η απάντηση Ψυχάρη (Βίντεο)







Μπουρλότο στο πολι­τικό σκηνικό έβαλε ο Παπανδρέ­ου, αφού στη συνεδρίαση του Πο­λιτικού Συμβουλίου κατήγγειλε ότι υπήρξε υπονόμευσητης κυβέρνησής του και του ίδιου, αφού φέρε­ται να έκανε ειδική αναφορά στον Σταύρο Ψυχάρηισχυριζόμενος ότι ο εκδότης ζήτησε δάνειο για τον ΔΟΛ από την Εθνική Τράπεζα, η διοίκηση της οποίας ρώτησε τον ίδιο (!) και η άποψή  του ήταν ναδοθεί αν υπάρ­χουν οι εγγυήσεις.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά, είπε ο Παπανδρέου, άρχισε η υπο­νόμευσή του. Επίσης μίλησε για αδράνεια της Δικαιοσύνης να ασχοληθεί με τις φήμες ότι ο αδελφός του Νίκος έπαιξε στα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων (CDS), με αποτέλεσμα να αιωρείται αστήρικτη, όπως είπε, καταγγελία.
Από την πλευρά του ο Σταύρος Ψυχάρης ανακοίνωσε μεταξύ άλ­λων ότι ο ΔΟΛ είναι 90 χρόνια πελά­της της Εθνικής, ζήτησε δάνειο και του διαμηνύθηκε ότι δεν θα δοθεί επειδή αντιδρά το Μαξίμου!
Ακόμη ο Ψυχάρης έκανε αναφο­ρά στην τελευταία συνάντησή του με τον ΓΑΠ στο Μαξίμου, στην οποία του ζητήθηκε να μπει από την πίσω πόρτα, και άφησε αιχμές για το ποι­ος ζήτησε τι και από ποιον.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Στ. Ψυχάρη έχει ως εξής:
«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.
Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.
Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.
Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»

Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας για το δάνειο του ΔΟΛ


Τη δική της απάντηση έδωσε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας μετά τους ισχυρισμούς του Σταύρου Ψυχάρη ότι με παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού δεν δόθηκε δάνειο στον ΔΟΛ . “Η Εθνική ουδέποτε ζητά ή αφήνει περιθώρια για ανάμιξη τρίτων στη χορήγηση δανείων, επισημαίνουν στελέχη της τράπεζας, υπογραμμίζοντας ότι “για την έγκριση δανείων υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της τράπεζας τα οποία και αποφασίζουν με συγκεκριμένες και διαφανείς διεργασίες.
Ούτε για το συγκεκριμένο δάνειο ζήτησε ουδέποτε έγκριση. Πράγματι”, όπως αναφέρουν, ” ο ΔΟΛ είχε ζητήσει 10 εκατ. ευρώ δάνειο αλλά επειδή δεν δόθηκαν στην ΕΤΕ οι απαραίτητες εξασφαλίσεις, δεν εγκρίθηκε η χορήγησή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΤΕ χορήγησε δάνειο 19 εκατ. ευρώ στον ΔΟΛ τον Δεκέμβριο του 2010 με εγγύηση το κτίριο που στεγάζεται ο δημοσιογραφικός οργανισμός”
Τα βίντεο από newsite και fimotro σχολιασμός από το Ποντίκι και kentrinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: