Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς: Έως τα τέλη Μαρτίου οι εκλογές



Μήνυμα προς το Μαξίμου αλλά και τους δυο άλλους κυβερνητικούς εταίρους από τον Αντώνη Σαμαρά για το χρόνο των εκλογών. Μικρός αστερίσκος από τον Πρόεδρο της ΝΔ για την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI. 


Μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, τόνισε ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου «αν ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανταλλαγή ομολόγων» όπως είπε χαρακτηριστικά βάζοντας έτσι έναν μικρό αστερίσκο ως προς την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. 

«Αν κάποιοι θέλουν να παίξουν κομματικά ή εσωκομματικά παιχνίδια εμείς δεν θα συμμετάσχουμε, όσοι φοβούνται την κρίση του ελληνικού λαού και προσπαθούν να την αποφύγουν καλά θα κάνουν να το πάρουν απόφαση. Δεν μπορούν ούτε να καθυστερήσουν ούτε να αποτρέψουν την πολιτική νομιμοποίηση και τις εκλογές που έχει ανάγκη ο τόπος» τόνισε ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας ότι πρόθεσή του είναι να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. 

Πάντως ο κ. Σαμαράς φρόντισε να στείλει ένα σαφές μήνυμα τόσο προς το Μαξίμου όσο και προς το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ σημειώνοντας: «αν προσπαθήσουν κάποιοι να θέσουν ως προϋπόθεση τα πάντα σε αυτό το σύντομο μεταβατικό διάστημα τους προειδοποιούμε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει....η ΝΔ στηρίζει μία συνολική λύση σήμερα αλλά λύση στο πρόβλημα της βιωσιμότητας, όχι στο σύνολο των προβλημάτων της Ελλάδας».

«Όχι στο πετσόκομμα συντάξεων» 

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να πει «ναι» στη μείωση των επικουρικών συντάξεων και μάλιστα επανέλαβε τη δέσμευση του για αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων. Με αυτόν τον τρόπο ο Πρόεδρος της ΝΔ έδωσε ένα πρώτο δείγμα στο πως θα κινηθεί στο συγκεκριμένο θέμα κατά τη διάρκεια του ραντεβού που θα έχει την προσεχή εβδομάδα με τους εκπροσώπους της τρόικας. 

Στελέχη της ΝΔ σημείωναν πως ακόμη και στον προϋπολογισμό τα επικουρικά ταμεία εμφανίζονται με θετικό πρόσημο κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τη Λ. Συγγρού, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πειραχτούν οι συντάξεις από τη στιγμή μάλιστα που η ΝΔ θεωρεί ως «μη αξιόπιστες» τις αναλογιστικές μελέτες της κυβέρνησης. 

Το θέμα αναμένεται πως θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει αύριο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης με τους τομεάρχες Οικονομικών και Εργασίας της ΝΔ Χρήστο Σταίκούρα και Νίκο Νικολόπουλο καθώς και με τον στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά Χρύσανθο Λαζαρίδη. 

Τροπολογία για τα φορτηγά 
Στο παρά πέντε του υπουργικού συμβουλίου φαίνεται πως ανοίγει μία χαραμάδα για την επίτευξη συμφωνίας στο θέμα της απελευθέρωσης του κλάδου των φορτηγών Δημόσιας Χρήσης με τον κ. Σαμαρά όμως να θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για σημεία του νόμου που πρέπει να αλλάξουν όπως η απαγόρευση της έκδοσης αδειών από πολίτες τρίτων χωρών.
.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: