Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Παπαδήμος: «Γραμμή» Γιαννίτση και όχι Ρέππα για τις απολύσεις στο Δημόσιο

 


Με τη φράση «όταν έχεις περιστολή δαπανών στο Δημόσιο μπορεί να μειωθούν και θέσεις εργασίας», απάντησε σε ερώτημα για τυχόν απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της αποψινής του συνάντησης γνωριμίας με τους πολιτικούς συντάκτες στο Μέγαρο Μαξίμου.




Μ' αυτό τον τρόπο ο κ. Παπαδήμος χωρίς να μιλήσει ευθέως για απολύσεις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, κρατώντας αποστάσεις από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα. 


Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών  και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Τάσος Γιαννίτσης είχε μιλήσει ευθέως για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.  


ΠΗΓΗ.aftodioikisi.g

Αντιγράφουμε από το antinews  άρθρο για τη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους ο δοτός πρωθυπουργός

Κυβέρνηση Λουκά… Παπαγιώργου με ολίγον Ζολώτα

Είμαστε πλέον σίγουροι. Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι το alter ego του Γιώργου Παπανδρέου με ολίγο από… Ζολώτα, όπως άλλωστε έχουμε κατά καιρούς αναφερθεί.
Έτσι θα ήταν καλύτερα αν η κυβέρνησή του να ονομαζόταν κυβέρνηση Λουκά… Παπαγιώργου διότι αντιγράφει όλα τα.. σουσούμια και τις γκάφες του προκατόχου του.
Το απέδειξε και στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους. Δύο μήνες μετά την επιλογή του, τους δέχθηκε στο Μαξίμου για να τους ζητήσει, τι νομίζετε;
Να κάνουν σωστή και αντικειμενική ενημέρωση λόγω της κρίσιμης περιόδου στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.
Αυτό που έκανε δηλαδή και ο κ. Παπανδρέου, αλλά όχι απ’ ευθείας, από την πίσω πόρτα με τα αφεντικά των μέσων ενημέρωσης, τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα. Κι από αυτούς έγκυρη ενημέρωση είχε ζητήσει.

http://antistachef.wordpress.com/
Φαίνεται ότι ο κ. Παπαδήμος είναι στεναχωρημένος γιατί δεν του φτάνουν τόσες αγιολογίες και τόσο γλείψιμο από τα πρόθυμα ΜΜΕ που τον στηρίζουν. Ζητά κάτι παραπάνω. Να αρχίσουν για παράδειγμα οι εφημερίδες και τα κανάλια να γράφουν ότι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και το ψαλίδι στις επικουρικές είναι για το καλό μας. Ετσι θα εκτιμήσουμε το χρήμα και τις προσπάθειες που κάνει αυτή η κυβέρνηση.
Να γράψουν επίσης οι δημοσιογράφοι ότι δε φταίει ο κ. Παπαδήμος για τα επώδυνα και αντιλαϊκά μέτρα. Η τρόικα τα ζητά κι εφόσον είναι συμβατικές υποχρεώσεις πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι.
Φαίνεται επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος βλέπει μακροχρόνιο το πολιτικό του μέλλον και σου λέει ότι πρέπει να φτιάξει το προφίλ του προστάτη της χώρας που… μόνη κόκκινη γραμμή του είναι η σωτηρία της. Πράσινα άλογα δηλαδή.
Εν πάση περιπτώσει, στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με πληροφορίες, λέχθηκαν τα εξής:
  • Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουμε φτάσει στο αμήν, τα ψέματα τέλειωσαν κι αν δεν κάνουμε ότι μας λέει η τρόικα, αν δε ληφθούν τώρα σκληρά μέτρα τότε το Μάρτιο θα χρεοκοπήσουμε. Ξέχασε, πάντως, ότι παραμονές Χριστουγέννων έλεγε κι αυτός και ο κ. Βενιζέλος ότι δε θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα. Πάνω απ’ όλα στην παρούσα φάση είναι να κολλήσει στον τοίχο ο λαός. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, τι θα διαλέξει;
  • Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για απολύσεις στο Δημόσιο λέγοντας ότι αφού το Δημόσιο κόβει δαπάνες πρέπει να μειωθούν και οι θέσεις εργασίας. Προφανώς δεν είχε ενημερωθεί ότι λίγες ώρες πριν από τη Βουλή ο κ. Ρέππας απέκλειε το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αλαλούμ, δηλαδή σαν να μην πέρασε μια μέρα από την κυβέρνηση Παπανδρέου.
  • Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις και τη μείωσή τους, υποστήριξε ότι είναι συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας από το Μνημόνιο κι ότι τα τρία κόμματα έχουν δεσμευτεί στη βάση των προγραμματικών δηλώσεων. Ας πούμε ότι είναι έτσι. Ο κ. Παπαδήμος δε έγινε εντολοδόχος πρωθυπουργός για να διαπραγματευτεί; Που είναι τώρα που τον χρειάζονται οι συνταξιούχοι;
  • Για το 13ο και 14ο μισθό επανέλαβε ότι είναι εντολή της τρόικας για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα. Το ίδιο και η μείωση του κατώτατου μισθού και οι ωριμάνσεις. Κανείς δεν απαντά, όμως, γιατί η τρόικα δεν το λέει επίσημα ποτέ και σε καμιά συνέντευξή της;
  • Για το πότε θα γίνουν οι εκλογές επανέλαβε ότι θα γίνουν μόλις η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της. Πάντως, δεν απέκλεισε να γίνουν πριν το Πάσχα, άλλωστε το έχει ζητήσει και ο Αντώνης Σαμαράς επιτακτικά.
  • Για τη στήριξη που έχει από τα τρία κόμματα τόνισε ότι είναι καλή αλλά θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Μήπως να ζητούσε και από τον… dj να σταματήσει τους εκβιασμούς ότι θα φύγει από την κυβέρνηση; Ή να ζητούσε από τους υπουργούς – μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ να δουλέψουν περισσότερο αντί να ονειρεύονται την καρέκλα;
  • Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έδωσε πόντους στον Μ. Χρυσοχοϊδη το οποίο είχε δει λίγο πριν, λέγοντας ότι η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ το 2011 έφτασε το 99%.
  • Και τέλος, διέρρευσε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το ζήτημα της κοινωνικής προστασίας των ασθενέστερων μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και προγράμματα. Ωραίο κόλπο. Αφού δημιουργούμε χιλιάδες ανέργους και εξαθλιωμένους τους ρίχνουμε και κανένα ξεροκόμματο που το βαφτίζουμε κοινωνική προστασία.
Όλα αυτά ειπώθηκαν στην… καλύβα του Μπάρμπα Λουκά ο οποίος πιστεύει ότι με επικοινωνιακούς χειρισμούς και εκκλήσεις για… αντικειμενική ενημέρωση θα γλιτώσει την αποδοκιμασία και το …ελικόπτερο
Αριστερός Ψάλτης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: