Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

100.000 προσλήψεις για 135 μέρες στους δήμους όλης της χώρας, σε... δύο δόσεις


Από τους πίνακες ανέργων του ΟΑΕΔ θα επιλεγούν τα πρώτα 40.000 άτομα -θ' ακολουθήσουν άλλα 60.000- που θα απασχοληθούν σε έργα αυτεπιστασίας των δήμων.

Παράλληλα από αύριο ξεκινά ένα παρόμοιο πρόγραμμα υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας κι αφορά άλλους 57.000 ανέργους, που κι αυτοί θα προσληφθούν στους ΟΤΑ της χώρας για πεντάμηνη κοινωφελή εργασία. Και τα δύο προγράμματα αποσκοπούν στην καταπολέμηση της ανεργίας, που καλπάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα εργαστούν όλοι σε μικρά τεχνικά έργα ή σε παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει εκδοθεί η προκήρυξη που αφορά τους 40.000 των έργων αυτεπιστασίας.

Όπως επισήμανε, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2012 θα έχουν ολοκληρωθεί οι κατάλογοι με τους ανέργους του ΟΑΕΔ που θα συνταχθούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Απ' αυτούς οι ΟΤΑ θα μπορούν να προσλαμβάνουν προσωπικό που θα είναι κυρίως εργοτεχνικό και τα έργα θα έχουν αποκλειστικά και μόνο τοπικό χαρακτήρα.

Οι μέρες απασχόλησης δεν θα υπερβαίνουν τις 135 το χρόνο, ενώ στις προσλήψεις, την εποπτεία των οποίων θα έχει το ΑΣΕΠ, θα μπορούν να προχωρήσουν αμέσως οι δήμοι που διαθέτουν δικούς τους πόρους.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο, από 1η Φεβρουαρίου θα αρχίσουν οι προσλήψεις. Συνολικά θα διατεθούν κυρίως από κοινοτικούς πόρους 2 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΠΑΡΟΝ 27/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: