Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

«Να πει στους πολίτες πώς φτάσαμε έως εδώ» ζήτησε από τον Λ.Παπαδήμο ο Αλ.Τσίπρας




Να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό «γιατί φτάσαμε έως εδώ» ζήτησε από τον Λουκά Παπαδήμο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε από κοινού με μέλη του Προεδρείου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.




«Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ήταν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος την περίοδο της ανάπτυξης και όταν οι ελληνικές τράπεζες ενεχυρίαζαν ομόλογα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


» Ο λαός θα πρέπει να γνωρίζει γιατί τα τελευταία 15 χρόνια η Ελλάδα πλήρωσε 156 δισ. ευρώ σε τόκους, επειδή η ΕΚΤ λειτουργούσε με τη δογματική λογική του Μάαστριχτ.»


Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων που ζητούνται για την απεμπλοκή της 6ης δόσης, για να αναρωτηθεί «αν το θέμα είναι το αν θα υπογράψει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ή αν θα διαπράξει το έγκλημα με την υλοποίηση μιας συμφωνίας, που θα βυθίσει τη χώρα ακόμη περισσότερο στην ύφεση και την καταστροφή».


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι πως «ο κ. Καρατζαφέρης τείνει να γίνει σταθερός συνομιλητής στα κεντρικά δελτία ειδήσεων σε πολλά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και μπαίνει κάθε μέρα στα σπίτια μας ο ίδιος και ο ακροδεξιός του λόγος, ως κυρίαρχος».


Η συνεδρίαση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έγινε εκτάκτως στην Αθήνα για λόγους όχι μόνο συμβολικούς αλλά και για λόγους αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό που υφίσταται κατά κατά μέτωπο επίθεση, αναφέρθηκε από τα μέλη του προεδρείου Πιερ Λοράν, Μάιτε Μόλα, Φάμπιο Αμάτο και Γκρ.Πετρένγκο.


Όλοι μίλησαν για τις ραγδαίες εξελίξεις στην ευρωζώνη, προκρίνοντας την ανάγκη να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή πολιτικών λιτότητας και να αντικατασταθούν από πολιτικές ανάπτυξης, να υπάρξει δημόσιος έλεγχος των τραπεζών και να αλλάξει ο ρόλος της ΕΚΤ, προκειμένου να μην στερεί τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης των κρατών και να βρεθούν άλλοι τρόποι χειρισμού του χρέους.


ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: