Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Κατέθεσε στον οικονομικό εισαγγελέα ο Δ. Σπινέλης



Στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη προσήλθε χθες ο υπό παραίτηση γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλης προκειμένου να καταθέσει για την ύπαρξη παραμηχανισμού στο υπουργείο Οικονομικών που καθυστερούσε ή εμπόδιζε την είσπραξη προστίμων που αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.
Η εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με αφορμή δημοσίευμα, το οποίο μάλιστα συνέδεε την υποβολή της παραίτησης του Δ. Σπινέλη με τα ανείσπρακτα πρόστιμα τα οποία ξεπερνούν τα δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ και έχουν βεβαιωθεί μέσα στη διετία 2010-2011.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δ. Σπινέλης προσκόμισε στον εισαγγελέα συγκεκριμένα έγγραφα για την υπόθεση που αναμένεται να αξιολογηθούν.
Σημείωνεται ότι τα πιθανό αδίκημα που διερευνά ο Σπ. Μουζακίτης είναι αυτό της απιστίας, καθώς, με βάση μία εγκύκλιο με την ένδειξη "εξαιρετικά επείγουσα" που έφτασε τον περασμένο Αύγουστο στις αρμόδιες υπηρεσίες και απεστάλη από τον γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Ι. Καπελέρη, ανέφερε πως επίκειται νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των προστίμων και ζητούσε την αναστολή είσπραξής τους.
ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: