Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Στο αυτόφωρο ο μεγαλομέτοχος της ΑΤΤΙΚΑΤ Παν. Πανούσης




Αντιμέτωπος με τις δικαστικές αρχές είναι και πάλι ο επιχειρηματίας Παν. Πανούσης, ο οποίος λίγο πριν καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σκέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, βρέθηκε στο Αυτόφωρο για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Και ενώ ο 62χρονος, που συνελήφθη την Πέμπτη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για οφειλές, ύψους 7,9 εκατ. ευρώ, περίμενε την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος της έδρας προχώρησε σε ...ένα μίνι μάθημα δημοσιογραφίας.
Απευθυνόμενη προς τους δημοσιογράφους είπε: «Το μείζον θέμα σήμερα δεν είναι αυτή η δίκη, αλλά άλλα σοβαρότερα. Οι συνεδριάσεις γίνονται για να εφαρμόζεται το Σύνταγμα και όχι για τη διαπόμπευση ανθρώπων».
Στη δίκη κατέθεσε η λογίστρια της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, αναφερόμενη στους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου (ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν έχει τα λεφτά για να αποπληρώσει το χρέος), ότι το Δημόσιο του χρωστάει χρήματα. Υποστήριξε πως τα χρέη της εταιρείας προς το Δημόσιο ανέρχονται στα 6,58 εκατ.ευρώ, από τα οποία δεν έχουν πληρωθεί 5.286.000 ευρώ. Επισήμανε δε, ότι το Δημόσιο οφείλει στην εταιρεία το ποσό των 4,93 εκατ. ευρώ. «Μέχρι το 2008 η εταιρεία δεν είχε καμία οφειλή. Αυτό άλλαξε όταν το Δημόσιο σταμάτησε να πληρώνει», είπε χαρακτηριστικά.
Τελικά η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 16 Νοεμβρίου, προκειμένου να εκδοθεί μέχρι τότε η απόφαση για την υπαγωγή ή μη της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ στην προπτωχευτική διαδικασία (αρθρ. 99).
Ο Παν. Πανούσης, μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής εταιρείας ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, συνελήφθη ύστερα από έλεγχο των οικονομικών αρχών στις συναλλαγές της επιχείρησης για το 2010. Η τεχνική εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, συμμετείχε σε πολλές κοινοπραξίες δημόσιων έργων και κυρίως κατασκευής μεγάλων οδικών αξόνων, ενώ δρατηριοποιούνταν και στο εξωτερικό.
Με Μπουρμπούλια
Η γνωριμία του κατηγορούμενου με τη δικαιοσύνη πάντως κρατάει χρόνια. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου, όπου έχει παραπεμφθεί μαζί με ακόμη 15 άτομα (μεταξύ των οποίων και η πρώην ανακρίτρια Μπουρμπούλια) για υπόθεση που φέρεται ως μία από τις πτυχές του παραδικαστικού κυκλώματος και έχει να κάνει με κερδοσκοπία με τη μετοχή της εταιρείας «Σιγάλας» (1999-2000).
Σύμφωνα με την κατηγορία, η τότε ανακρίτρια της υπόθεσης, ενώ θα έπρεπε να είχε απαγγείλει κατηγορία σε βάρος των εμπλεκομένων για κακουργηματική απάτη, τους επιφύλαξε ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση. Οταν η υπόθεση άνοιξε ξανά, ο Π. Πανούσης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, με εγγύηση περίπου 2 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται ήδη 10 δικογραφίες που αφορούν μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίο
Των ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ, ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: