Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Προσφυγή του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης στο ΣτΕ για το ΚΥΤ



Η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο Δήμος επικεντρώνεται σε επικίνδυνες ασάφειες και γενικεύσεις που περιλαμβάνει το νέο ΠΔ για τον Υμηττό για τα επιτρεπόμενα έργα, τις χρήσεις, τις διαδικασίες και τις αρμοδιότητες των φορέων.
 Ιδιαίτερα αναδεικνύει ρυθμίσεις του διατάγματος που μεταβάλλουν το πλαίσιο προστασίας του Υμηττού προς το χειρότερο και κατά συνέπεια θεωρούνται αντισυνταγματικές.


Ξεχωριστό βάρος δίνεται σε όσα προβλέπονται για το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Ηλιούπολης. Παρά τις προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που χαρακτηρίζουν το ΚΥΤ παράνομο, με το νέο διάταγμα δίνεται η δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισής και επέκτασης των λειτουργιών του, με ό,τι επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται για το ορεινό οικοσύστημα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Με την προσφυγή στη δικαιοσύνη ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης επιδιώκει την ανατροπή του διατάγματος ως προς τις ρυθμίσεις που κρίνονται επιβλαβείς για τον ορεινό όγκο του Υμηττού, έχοντας ως σταθερό πρόταγμα την πλήρη προστασία του από οικιστικές πιέσεις και αναπτυξιακά έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: