Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Στο Ελληνικό-Εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησαν την ταινία του Φώτου Λαμπρινού «Άρης Βελουχιώτης, το δίλημμα»



Εκατοντάδες συνδημότες μας παρακολούθησαν την ταινία του Φώτου Λαμπρινού «Άρης Βελουχιώτης, το δίλημμα» παρουσία του σκηνοθέτη.

Η προβολή έγινε στις 30 Οκτωβρίου στο πολιτιστικό κέντρο Ελληνικού με την έναρξη να κάνει ο κ. Λαμπρινός εμφανώς συγκινημένος για τη μεγάλη παρουσία του κοινού. «Δε περίμενα να δω τόσο κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Μια ταινία ντοκουμέντο όπου έγκυρες ιστορικές πηγές και συγκλονιστικές μαρτυρίες αποκαλύπτουν: Τι έγινε στη Βάρκιζα. Τι έγινε με τον Άρη μετά τη Βάρκιζα. Πως αποστρατεύτηκε ο ΕΛΑΣ. Ποιος ο ρόλος των Άγγλων. Ποιος ο ρόλος των αστικών κομμάτων. Με τι σκοπό ιδρύθηκαν τα τάγματα ασφαλείας. Ποιος υποκίνησε τις συγκρούσεις ΕΔΕΣ-ΕΛΑΣ. Τι έγινε στο Κάιρο, στο Λίβανο, στην Καζέρτα. Τι ήταν η κυβέρνηση του Βουνού. Ποιο το δίλημμα της αριστεράς. Τι είπε ο Άρης στη Λαμία. Τι έγινε στη σύσκεψη των Καπεταναίων. Γιατί οδηγηθήκαμε στο Δεκέμβρη. Γιατί δεν εκπληρώθηκε το όραμα του Ε.Α.Μ.    
Μια από τις σημαντικότερες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη σε μια ταινία 2 ωρών με περιγραφές από αυτούς που το έζησαν.
Η ταινία γυρίστηκε το 1981 και σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το κυριότερο χαρακτηριστικό της όμως, είναι πως επαναφέρει μνήμες του παρελθόντος που ακόμα και σήμερα είναι επίκαιρες και προκαλούν τροφή για σκέψη.





Πηγή epikairanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: