Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Συνεχίζεται η κατάληψη στη ΔΕΗ



Συνεχίζεται η κατάληψη στο Κέντρο Έκδοσης Τιμολογίων της ΔΕΗ, παρά τη διορία που είχε δόσει έως τις οκτώ το βράδυ ο εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης, να αποχωρήσουν.

Συνεχίζεται η κατάληψη στη ΔΕΗ
Ο εν λόγω εισαγγελέας μετέβη στα γραφεία, στη λεωφόρο Μεσογείων, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης μετά την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος δήλωσεότι η κατάληψη θα συνεχιστεί, παρά το αίτημα του εισαγγελέα να εκκενωθεί το κτίριο.
Το κέντρο έχει τεθεί εκτός λειτουργεία μετά από κατάληψη της περσμένης Κυριακής και το πληροφοριακό σύστημα "Ερμής" της ΔΕΗ, σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ, δεν μπορεί να εκδόσει εντολές διακοπής ρεύματος.

Σημειώνεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη στο Κέντρο Διακοπών Ρεύματος και ανέθεσε την διερεύνηση της υπόθεσης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Η εντολή της Εισαγγελέως είναι να σχηματίζονται δικογραφίες με την διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων, για όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα.
Επίσκεψη Αλέκας Παπαρήγα στα γραφεία
Στα γραφεία του κέντρου ελέγχου μετέβη απόψε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, όπου σε ομιλία της κάλεσε τους πολίτες να αγωνιστούν προκειμένου να καταργηθεί το "χαράτσι".

"Οι διάλογοι τελείωσαν δεν μπορεί το χαράτσι να περπατήσει . Οι δικαστικοί που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο, δεν βλέπουν ότι είναι παράνομος;", διερωτήθη.

Αναφερόμενη στην προθεσμία που έλαβαν οι συνδικαλιστές προκειμένου να αποχωρήσουν, είπε ότι "πρέπει να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες, να μαζευτούμε όλοι μαζί για να αντέξουμε".

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Β.Μουλόπουλο και Μιχ. Κριτσωτάκη, τον Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥN, Δημ. Βίτσα και τα μέλη της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κορωνάκη και Κ. Μαρματάκη παρευρίσκονται στην κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στη Μεσογείων.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Μιχ. Κριτσωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Είμαστε αυτή τη στιγμή στη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ όπου οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ υπερασπίζονται  από την Κυριακή δικαιώματα των πολιτών που δεν έχουν να πληρώσουν τα παράνομα, αντισυνταγματικά και βάρβαρα μνημονιακά χαράτσια, αλλά και εκείνων που αρνούνται να συναινέσουν σε παράνομα κελεύσματα.
Όσο μεγάλη είναι η απόσταση της τρικομματικής συγκυβέρνησης από τη διάθεση του ελληνικού λαού, άλλο τόσο μεγάλη είναι και η απόσταση του νόμου που θέλουν κάποιοι να εφαρμόσουν από το δίκιο της κοινωνίας και των ανθρώπων που ανθίστανται.
Πριν από  λίγη ώρα ο Εισαγγελέας απείλησε ότι θα διατάξει τη βίαιη εκκένωση του κτιρίου και θα σταματήσει το δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων της ΔΕΗ που υπερασπίζονται λαϊκά δικαιώματα. Για ποιο δίκαιο και ποιο νόμο μιλούν; Ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι εδώ στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ γιατί είμαστε στο πλευρό του εργαζόμενου λαού ενάντια σε αντισυνταγματικούς, παράνομους και αντικοινωνικούς νόμους. Είμαστε με το νόμο που υπηρετεί το δίκιο.
Ν.Τ. με ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: