Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μηχανογραφικό Τμήμα της ΔΕΗ για το χαράτσι - Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των Δήμων




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συμπαράστασης θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 13:00, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δήμων της Αττικής, στο Μηχανογραφικό Τμήμα της ΔΕΗ (Μεσογείων 190-194). Πούλμαν θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι από το γκαράζ, την πλατεία Σουρμένων και το δημαρχείο.
Η συγκέντρωση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι Δήμοι Ελληνικού- Αργυρούπολης, Σαρωνικού, Περιστερίου, Πετρούπολης, Νέας Ιωνίας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Βύρωνα, Χαϊδαρίου κ.α., έχει σκοπό να δηλώσουν οι δήμοι, τη συμπαράσταση τους στους υπαλλήλους της ΔΕΗ και παράλληλα να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία αλλά και αγανάκτηση τους για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το οποίο πολλοί πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν και ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι.
Χθες, Δευτέρα, Δήμαρχοι της Αττικής προσήλθαν τα γραφεία της ΔΕΗ σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της επιχείρησης, κ. Αρθούρο Ζερβό, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη μεγάλη αναστάτωση και το έντονο κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως στους χαμηλόμισθους πολίτες από την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων (χαράτσι).
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ αρνήθηκε να συναντήσει τους δημάρχους, οι οποίοι μετά από δύο ώρες αναμονής στον προθάλαμο του γραφείου του και παρά τις πιέσεις τους να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που είχε κανονιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απαξιωτική του συμπεριφορά, καθώς αποχώρησε από το γραφείο του τρέχοντας χωρίς να τους δώσει την παραμικρή σημασία.
Εκπρόσωποι του προέδρου ανακοίνωσαν στους παραβρισκόμενους δημάρχους ότι ο κ. Ζερβός θα δεχτεί να γίνει συνάντηση μαζί τους μόνο υπό την εποπτεία της Κ.Ε.Δ.Ε. Οι δήμαρχοι μετά και την ανακοίνωση αυτή, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τη συμπεριφορά που επέδειξε ο πρόεδρος της ΔΕΗ και δήλωσαν ότι το μέτρο που ανακοινώθηκε πρόσφατα για αναστολή των διαδικασιών διακοπής ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, είναι αποτέλεσμα του αγώνα που έχουν κάνει φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μαζί με το λαό και τις τοπικές κοινωνίες.
Στα γραφεία της ΔΕΗ βρέθηκαν οι Δήμαρχοι: Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, καθώς ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Θεόδωρος Γκοτσόπουλος.
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ Δ.Ε.Η. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

1. Πάμε στο ATM τράπεζας συμβεβλημένης με ΔΕΚΟ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
2. Βάζουμε την κάρτα και επιλέγουμε :  Α. «Άλλες Συναλλαγές»
                                                                     Β. «Πληρωμές ΔΕΚΟ»
                                                                     Γ. «ΔΕΗ»
3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό « ηλεκτρονικής
συναλλαγής» και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.
4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό, αυτό που αντιστοιχεί στο
Χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ).
5. Πληκτρολογούμε το ποσόν που απομένει στο μηχάνημα.
6. Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με τον λογαριασμό και την ταυτότητα μας, ερχόμαστε στο Δήμο, στο γραφείο που λειτουργεί καθημερινά 10.00π.μ.-13.00μ.μ. και 17.30μ.μ.-20.00μ.μ. Τηλέφωνο: 213 2018745.
Ειδοποιούμε το Δήμο για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού.
Οργανωνόμαστε στις γειτονιές και αντιστεκόμαστε όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: