Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η "ολική επαναφορά" της Λούκας Κατσέλη


Μέλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι η Λούκα Κατσέλη, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. 

Με απόφαση του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, η θετική ψήφος της πρώην υπουργού οδήγησε στην άμεση επανένταξή της στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, από την οποία είχε διαγραφεί, μετά την άρνησή της να ψηφίσει το άρθρο για το "πάγωμα" των κλαδικών συμβάσεων, στο πολυνομοσχέδιο  για το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Κατά τη χθεσινή της ομιλία, από το βήμα της Βουλής, η κα Κατσέλη ξεκαθάρισε, ότι η  πρόθεση ψήφου της θα κρινόταν από την ομιλία του πρωθυπουργού.
Διευκρίνισε πάντως, ότι ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε και στις δύο προϋποθέσεις που είχε θέσει η ίδια, δηλαδή και ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να επιδιώξει κυβέρνηση συνεργασίας και ότι θα πάει σεεκλογές μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, δηλαδή το Φεβρουάριο,όπως διευκρίνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
Σε δηλώσεις της πριν την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία, η ίδια είχε απευθύνει έκκληση να εξευρεθεί άμεσα πολιτική λύση από τους αρχηγούς των κομμάτων, που θα εξασφαλίζει την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και τη διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατόν.
 
Η διαγραφή
Από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η κα Κατσέλη είχε διαγραφεί στις 20 Οκτωβρίου, ημέρα υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου  για το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Για την ιστορία αναφέρουμε, ότι το εν λόγω πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 154 "ναι" και 144 "όχι" σε σύνολο 298 ψήφων.
Η διαγραφή της κας Κατσέλη ήταν το αποτέλεσμα καταψήφισης του άρθρου 37 για τις κλαδικές συμβάσεις, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει, στην Ολομέλεια της Βουλής.
Την ίδια ημέρα, από το βήμα της Βουλής, η κα Κατσέλη είχε προϊδεάσει για την αρνητική της ψήφο, ξεκαθαρίζοντας πως αδυνατούσε να ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, "ως έχει μέχρι στιγμής", ενώ είχε ζητήσει δίμηνη παράταση ψήφισης της διάταξης, προκειμένου να τύχει περαιτέρω επεξεργασίας.
Η πρώην υπουργός Εργασίας είχε ξεκαθαρίσει πάντως, πως κατανοεί πλήρως την ευθύνη των βουλευτών να στηρίξουν την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις και γι' αυτόν το λόγο άλλωστε, όπως είπε, υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής.
 
"Ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ"
"Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω, ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση. Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους", ανέφερε η ίδια σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά.
ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: