Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Αντεγκλήσεις μεταξύ Μιχελάκη- Καρχιμάκη για τους λόγαριασμούς στην Ελβετία

Την αρχή έκανε ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόταση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που ήρθε στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Αυτοί που διέσυραν τη χώρα μας σαν διεφθαρμένη, ζητούν από τους βουλευτές ως και …ελβετικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι κλέφτες!
Προφανώς, αργότερα θα ζητήσουν ανάλογα πιστοποιητικά…τιμιότητας και από τους άλλους φορολογικούς παράδεισους.
Αστεία πράγματα…
Αφήστε που οι απατεώνες τα έχουν σε off shore και μια τέτοια κίνηση, τελικά θα τους αθώωνε κι από πάνω…
Σε αυτό το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, που – για λόγους λαϊκισμού - ρίχνει το κύρος της Ελληνικής Βουλής, εμείς δεν συμμετέχουμε.
Για τη Νέα Δημοκρατία η μόνη οδός που θα ρίξει φως και διαφάνεια, είναι η πρότασή της για έλεγχο του “πόθεν έσχες” όλων όσοι διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί ή αρχηγοί κομμάτων από το 1974 έως και σήμερα».

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, για το άνοιγμα των λογαριασμών των βουλευτών στην Ελβετία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι πασίδηλη η αγωνία και εμφανής ο φόβος του κ. Μιχελάκη και της ΝΔ, στην προοπτική να ανοίξουν οι λογαριασμοί των βουλευτών στην Ελβετία.
Όποιος δεν έχει κάτι να κρύψει δεν φοβάται.
Υπογράφει την εξουσιοδότηση.
Δεν αντιδρά.
Επιμένω: καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα είπε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αστείες προτάσεις του κ. Καρχιμάκη αποκλείουν τον πλήρη και αποτελεσματικό έλεγχο εκείνων που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα.
Η έλλειψη σοβαρότητας και ο άκρατος λαϊκισμός δεν έχουν καμία σχέση με την πρόταση ουσίας της Νέας Δημοκρατίας, που οδηγεί στη διαφάνεια και διαφυλάττει το κύρος του Κοινοβουλευτισμού μας.
Είναι, προφανές, ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποφύγει τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες». 


Υπενθυμίζεται ότι να ανοίξουν τώρα οι λογαριασμοί των βουλευτών στην Ελβετία ζήτησε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης μιλώντας στον "Κόσμο του Επενδυτή" καθώς, όπως είπε, είναι θέμα τιμής για όλους τους πολιτικούς. Και γι' αυτόν τον λόγο θα καταθέσει πρόταση να κληθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων από τη Βουλή και να δώσουν εξουσιοδότηση στις ελβετικές τράπεζες και Αρχές ώστε να αναζητηθούν και δοθούν, αν υπάρχουν, στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία.
Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία «αυτή η διαδικασία να μην περιοριστεί μόνο στους βουλευτές της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου».

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: