Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μετεωρολογικός Αρμαγεδδών προσεχώς...



Πολικοί χειμώνες και θερμοκρασίες Σαχάρας θα επικρατήσουν στον πλανήτη τα επόμενα χρόνια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιεί ο ΟΗΕ σε νέα έκθεσή του, προβλέποντας έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες και ξηρασίες, που θα πλήξουν συγκεκριμένες περιοχές της Γης.


Η στάθμη της θάλασσας θ' ανέβει, η ταχύτητα των ανέμων θα ενισχυθεί και οι καύσωνες θα γίνουν εντονότεροι και συχνότεροι, αναφέρουν οι επιστήμονες. Ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες και ξηρασίες, θα πλήξουν περιοχές του πλανήτη δημιουργώντας σοβαρές παρενέργειες στις οικονομίες των πιο φτωχών χωρών.
Οι πιο φτωχές οικονομίες θα έρθουν αντιμέτωπες με τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ θα αυξάνεται η διατροφική ανασφάλεια μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού. Επιπλέον, ο τουρισμός -μία σημαντική πηγή εισοδήματος για τις αναπτυσσόμενες χώρες- θα πληγεί. Τα μικρά νησιωτικά κράτη είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν αύξηση της στάθμης της θάλασσας, η ταχύτητα των ανέμων των τροπικών κυκλώνων θα ενισχυθεί και οι ζεστές ημέρες θα γίνουν πιο θερμές και συχνότερες, αναφέρουν οι επιστήμονες.
"Η έκθεση δείχνει ότι οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής αυξάνονται και πρέπει να διαχειριστούμε αυτόν τον αυξανόμενο κίνδυνο των καταστροφών. Έτσι, πρέπει να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και τις περιοχές που πλήττονται από αυτές τις καταστροφές προτού συμβούν" δήλωσε ο Μάαρτεν βαν Αλστ, ο οποίος εργάζεται στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και συνέβαλε στη συγγραφή της μελέτης.

ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: