Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ισπανία: Αυτοδυναμία στο Λαικό Κόμμα δίνουν οι δημοσκοπήσεις



Σημαντικό προβάδισμα, το οποίο φέρεται ικανό να του εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο, δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Ισπανία στις 20 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η συντηρητική αντιπολίτευση ενδέχεται να συγκεντρώσει έως και 176 έδρες στο Κοινοβούλιο εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης που διανύει η Ισπανία εδώ και δεκαετίες.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου CIS δίνει στο Λαϊκό Κόμμα 190 έως 195 έδρες, με τους Σοσιαλιστές να ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση με 116-121 έδρες. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το δεξιό Καταλανικό CiU με 11 έδρες και την τέταρτη η Ενωμένη Αριστερά με 8. Για την κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο της Ισπανίας απαιτούνται 176 έδρες.

Η προεκλογική εκστρατεία άνοιξε και τυπικά την Παρασκευή με την κατάσταση της οικονομίας το κεντρικό, σχεδόν το μοναδικό θέμα συζήτησης στην Ισπανία, που βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση εδώ και δεκαετίες με την ανεργία κοντά στο 22% -διπλάσιο ποσοστό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο- και ενδείξεις για επιστροφή στην ύφεση.

Ο Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα, ο υπ' αριθμόν της κυβέρνησης Θαπατέρο, έχει πάντως επίγνωση της κατάστασης, όπως φανερώνει η δήλωσή του ότι είναι πιο δύσκολο για τον ίδιο να καλύψει το προβάδισμα του Μαριάνο Ραχόι από το να δει την ομάδα του, τη Ρεάλ Μαδρίτης, να κερδίζει το πρωτάθλημα. "Αυτή τη στιγμή, είναι ευκολότερο να δω τη Ρεάλ Μαδρίτης να παίρνει το πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα απ' ό,τι να ξεπεράσω τον Ραχόι" παραδέχθηκε ο Σοσιαλιστής υποψήφιος για την πρωθυπουργία μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι της αθλητικής εφημερίδας "Marca".
ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: