Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ: "Καμία ψήφο εμπιστοσύνης στη μνημονιακή πολιτική"



"Καμία ψήφο εμπιστοσύνης στη μνημονιακή πολιτική" ανέγραφε το κεντρικό πανό της πορείας που διοργάνωσε χθες το απόγευμα στην Αθήνα η ΑΔΕΔΥ με πολιτικό αίτημα την καταψήφιση της κυβέρνησης στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσυνής στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές που ανταπρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλ. Κλαυθμώνος και εν συνεχεία πορεύθηκαν προς το Σύνταγμα και τη Βουλή, όπου διεξαγόταν η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Σε όλη τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, όπως "διαγραφή του χρέους οριστικη είναι η απάντηση η εργατική", "ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, η συναίνεσή σας στον λαό δεν πιάνει", "Ένα είναι το σύνθημα που όλους μας ενώνει, ο λαός το χρέος δεν πληρώνει", κ.ά.
Όταν η διαδήλωση έφθασε στο Σύνταγμα, στάθηκε για αρκετή ώρα μπροστά απο τον αστυνομικό φραγμό στα λουλουδάδικα, όπου στο τέλος ο αντιπροέδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος, αφού κατήγγειλε το "τεχνάσματα του ΠΑΣΟΚ" και την "κωλοτούμπα Σαμαρά να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση", κάλεσε εκ νέου τους εργαζόμενος στη σημερινή κινητοποίηση στις 7μμ που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στη διαδήλωση συμμετείχε και το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ με πανό που έγραφε "Κάτω η κυβέρνηση - έξω η τρόικα - η ελπίδα στην αριστερά", ενώ παρούσα δήλωσε και η Νεολαία ΣΥΝ γράφοντας στο πανό της "Μας κλέβουν το μέλλον, να τους κάνουμε παρελθόν".
Να σημειώσουμε πως, σε μια ενέργεια δημιουργίας κλίματος φόβου, η αστυνομία έδωσε εντολή να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός.
* Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι το Συντονιστικό των υπο συρρίκνωση / κατάργηση φορέων του Δημοσίου έξω απο το υπουργείο Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι παρέδωσαν ψήφισμα και κατόπιν ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προσεχή Τρίτη στη 1 μ.μ. στον ΟΣΚ προκειμένου να συνεδριάσει το Συντονιστικό.
Ν. ΜΟΡΦ.ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: