Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

"Ηλιούπολη Ανθρώπινη Πόλη" Συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού για τους «Γιατρούς του Κόσμου»

Καλούμε όλους τους συμπολίτες να συγκεντρώσουμε φάρμακααντιπυρετικά, αντιβηχικά δισκία, αντιδιαβητικά δισκία, φάρμακα για το στομάχι, δερματολογικές αλοιφές, φάρμακα ΩΡΛ και εκνεφώματα), από αυτά που έχουμε αποθηκευμένα σπίτι και που ακόμη δεν έχουν λήξει και να τα προσφέρουμε στους «Γιατρούς του Κόσμου»
Οι γιατροί θα τα χορηγήσουν αδιακρίτως σε όποιον τα έχει ανάγκη (σε ανασφάλιστους άνεργους , σε μετανάστες, σε υπερήλικες με  μικρές συντάξεις κλπ)ρές συντάξεις κ.λ.π).
Με τις μνημονιακές πολιτικές δεν καταρρέουν μόνο τα εισοδήματα των εργαζομένων αλλά αποψιλώνεται και το δημόσιο σύστημα υγείας. Πάνω από το 20% των συμπολιτών μας έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη.
Είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευθούν τα φάρμακα  που χρειάζονται. Ταυτόχρονα  στα περισσότερα σπίτια είναι στοκαρισμένα φάρμακα που δεν τα χρησιμοποιούμε, και θα τα πετάξουμε στους κάδους των απορριμμάτων όταν λήξουν. Αυτό, αν το καλοσκεφθούμε, είναι απαράδεκτο,  γιατί πολλοί άνθρωποι τα έχουν ανάγκη και γιατί τα πεταμένα φάρμακα θα  καταλήξουν στο οικοσύστημα και τελικά θα επιστρέψουν ως δηλητήρια πάλι σε μας.
Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες να συγκεντρώσουμε φάρμακα (αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά δισκία,αντιδιαβητικά δισκία, φάρμακα για το στομάχι, δερματολογικές αλοιφές,  φάρμακα ΩΡΛ και εκνεφώματα), από αυτά που έχουμε αποθηκευμένα σπίτι και που ακόμη δεν έχουν λήξει και να τα προσφέρουμε στους «Γιατρούς του Κόσμου»
  Οι γιατροί θα τα χορηγήσουν αδιακρίτως σε όποιον τα έχει ανάγκη (σε ανασφάλιστους άνεργους , σε μετανάστες, σε υπερήλικες με μικρές συντάξεις κ.λ.π).
Οι συμπολίτες μας μπορούν να φέρνουν τα φάρμακα στα γραφεία μας  (Αμαλίας 2, Νησάκι), που θα είναι ανοικτά για τον σκοπό αυτό κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 20.00 ως τις 22.00 ή να τα παραδίδουν σε κάποιο φίλο ή μέλος της παράταξης για να τα μεταφέρει, όπως στους Κολλιανίτη Κλειώ (6976746419), Κουντούπη Ηλία (6987096200), Μπακατσιά Σόλωνα (6978559593), Μπερβενάκη Ελένη (6976746419)
Για να υπάρξει διαφάνεια όσοι παραδώσουν φάρμακα, θα λάβουν ευχαριστήρια ονομαστική βεβαίωση από τους Γιατρούς του Κόσμου.
Επιπλέον θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι «Γιατροί» έχουν ανάγκη και από φαρμακευτικό και νοσηλευτικό υλικό που συνήθως δεν υπάρχει στα σπίτια μας , όπως επιδεσμικό υλικό,  χαρτί για κρεβάτια,  γάντια ,  ξύλινα γλωσσοπίεστρα (ξυλάκια) και κυρίως ΕΜΒΟΛΙΑ

Όσοι πολίτες θέλουν να συνδράμουν το έργο των «Γιατρών» με κάποια από τα παραπάνω υλικά μπορούν να το κάνουν με δύο τρόπους, για να υπάρξει απόλυτη οικονομική διαφάνεια:
• Να αγοράσουν  οι ίδιοι τα υλικά (εκτός από τα εμβόλια γιατί απαιτούνται ειδικές συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσης) και να τα παραδώσουν.
• Να δώσουν χρήματα για την αγορά κυρίως εμβολίων και για τα οποία θα λάβουν, εκτός από μία προσωρινή απόδειξη από την δημοτική κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις, μία κανονικήονομαστική απόδειξη από τους Γιατρούς του Κόσμου, μόλις οι τελευταίοι προμηθευθούν τα εμβόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: